Problem Gwint zewnętrzny: znormalizowana reprezentacja na rysunku + jego uwaga

Witam.

Korzystając z gwintu (pod kreatorem wiercenia), otrzymuję prawdziwy  gwint, który mi nie odpowiada, ponieważ na moim rysunku jest on wyświetlany tak: .

Czy istnieje rozwiązanie, aby zachować to w prawdziwym życiu w 3D, ale jest wyświetlane w ten sposób na rysunku? :

Ponieważ nie mogłem tego zrobić, skorzystałem z innej opcji nawlekania w pokoju

Wstawianie/Adnotacja/ Reprezentacja gwintu.

Problem polega na tym, że nie mogę wyświetlić notatki ani na 3d, ani na MeP, gdzie widzimy M45 x 1.5....

Oto moje info w reprezentacji wątku. Dziwne, że nie pojawia się żadna notatka....

Reasumując, to co dla mnie się liczy to + to posiadanie takiej reprezentacji na rysunku:

I żeby móc sprawić, by pojawił się na przykład M45 x 1.5. Masz jakieś pomysły?

Dziękuję wszystkim za pomoc

Witam

Nie jestem pewien, czy jest to możliwe, ale czy jest sens w utrzymywaniu go w prawdziwym wyświetlaczu w 3D, jeśli nie po to, aby obciążyć plik?

Pozdrowienia

2 polubienia

Wykonaj 2 konfiguracje: jedną z rzeczywistym gwintem i jedną dla rysunku.

4 polubienia

W porządku. Rzeczywiste renderowanie pozwala mi na ciekawą przeróbkę mojego modelu Keyshot...

Będę więc faworyzować klasyczny wyświetlacz. Z drugiej strony nie mogę automatycznie wyświetlić oceny odpowiadającej M45 x 1,5

Aby automatycznie zwymiarować reprezentację gwintu, kliknij prawym przyciskiem myszy okrąg gwintu (tylko w widoku z góry), a następnie wstaw symbol. (patrz załączone zdjęcie)

representation_filetage.png
4 polubienia

Działa również w widoku z boku (SW2017), wybierając linię gwintu, a następnie klikając prawym przyciskiem myszy...

Dziękuję sbadenis, nie wiedziałem !!

Pozdrowienia

capture.png
2 polubienia

W 2016 roku nie działa to w widoku z boku! Nie mogę się doczekać 2017, a raczej 2018 teraz d.roger !

1 polubienie

w widoku z boku działało z SW2012, 2014 i 2016, dla mnie (a nawet wcześniej, nie pamiętam).

(Ale w tych przypadkach wolę używać "symbolu do przekłuwania", przypadki, w których używam "wstaw symbol" są bardzo rzadkie)

2 polubienia

Rzeczywiście, działa również na widoku z przodu... To tyle o mnie!

1 polubienie