Problem z funkcją asystenta wiercenia

Cze wszystkim

Mam problem, który nigdy mi się nie zdarzył pod solidworks i w ogóle nie wiem, jak temu zaradzić.

Kiedy uruchamiam kreatora przekłuwania, informuje mnie, że baza danych nie jest oczekiwaną wersją.

Co robić?

Dziękuję

Pozdrowienia 

1 polubienie

Kreator wiercenia jest jednym z narzędzi w ToolBox.

Może się zdarzyć, że po różnych instalacjach oprogramowania ścieżka (i wersja) nie jest już poprawna.

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, ale co mam zrobić?

Witam

Spróbuj naprawić oprogramowanie, przechodząc do Panelu sterowania, a następnie Programy oraz Programy i funkcje. Następnie należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na Solidworks, a następnie zmodyfikować i naprawić pojedynczą instalację.

2 polubienia

Widocznie masz zainstalowanych kilka wersji oprogramowania.
Wypróbuj inne wersje, znajdź tę, która działa i numer instalacji (w łatce startowej oprogramowania)
Aby przyjrzeć się każdemu z nich i ewentualnie zmodyfikować tę opcję (patrz PC).

presse-papiers-1.jpg

Dziękuję, ale to nie działa, nie chce zmienić linku do przybornika....

Witam, najwyraźniej Solid pomylił pędzle. Może powinniśmy przeprowadzić czystą dezinstalację solidworks i zainstalować go ponownie w całości, aby nie szukał niewłaściwych plików, tak jak teraz!?  

Dzień dobry

G.

Witam

Tak myślę, że tak byłoby najlepiej, ale jak to jest ogień w pracy... Myślę, że zostanę tak przez jakiś czas!!

Dziękuję za pomoc :)