Cze wszystkim
Po aktualizacji mojej wersji solidworks 2013 do 2014 (sp1) mam problem z funkcją "Body-Move/Copy".
W moim projekcie (część pliku) zaimportowałem części zewnętrzne i dlatego pracowałem w trybie wieloobiektowym. Importowane części są pozycjonowane podczas importowania po zaznaczeniu pola "Z funkcją przenoszenia/kopiowania"... Jak na razie nie ma problemu.
Z drugiej strony, jeśli zdecyduję się przesunąć pionek za pomocą funkcji Body-Move/Copy later w moim drzewie, ta funkcja automatycznie wraca do mojej historii i jest widoczna w rozwijanym menu treści, a nie na końcu mojej historii... co wcale nie daje pożądanego efektu.
W załączeniu znajduje się obraz różnych kroków i mam nadzieję, że pomoże to zrozumieć mój problem.
Dla Twojej informacji, nie miałem tego problemu z solidworks 2013, funkcja ma zastosowanie w miejscu, w którym byłem w drzewie.
Z góry dziękujemy,
capture3.jpg
tak, ale tam przesuwasz korpus 170 mm w Y bez kopiowania go
więc normalne jest, że jest umieszczony w tym miejscu
masz taką samą liczbę złączy
po prostu wykonując kontrolę Q, powinienem pomyśleć
Stłum swoje ciało 24 i utrzymuj ciało 30
Nie dodajesz ciała
@+ ;-)
Witam
Przejście na późniejszy SP niczego nie zmienia?
1 polubienie
to prawda, jak mówi OptiSW
Zaleca się i zaleca, aby nie pracować z wersją niższą niż SP3
Poprawki
@+
1 polubienie
meci za Twoją opinię.
@gt22: moim celem jest przesunięcie korpusu o 170 mm w Y bez jego kopiowania. Problem wynika z funkcji, która znajduje się pod menu rozwijanym treści w drzewie, a nie na końcu mojej historii... Chcę, aby ta funkcja body-Move/Copy pojawiała się tylko na końcu, a nie przed.
@ OptiSW: Nie mogę uaktualnić do wyższej SP, ponieważ zatrzymaliśmy nasze subskrypcje aktualizacji (zbyt drogie dla mojej małej firmy), ostatnią, którą mogę zainstalować, jest SW2014 SP1
Dziękuję
1 polubienie
Może ewolucja.
Z drugiej strony możesz wstawić funkcję przesuwania ciała bezpośrednio (czyli bez edycji funkcji wstawiania części), być może (nie mogę tego jeszcze przetestować) zostanie umieszczona w odpowiednim miejscu.
1 polubienie
@ stefbeno : dokładnie to robię, próbuję wstawić nową funkcję ruchu ciała bez edycji poprzedniej i to na końcu mojej historii... ale systematycznie dodawana nowa funkcja Body-Move jest umieszczana bezpośrednio na poziomie ciała (automatycznie przechodzi w górę w historii)... To niezrozumiałe!
Przeszukując forum, znalazłem dokładnie ten sam problem, co ten, z którym się spotykam, ale nadal nie ma rozwiązania poza mniej lub bardziej prostymi obejściami... Czy to błąd???
Przypominam, że działał bardzo dobrze pod moim solidworks 2013 SP5 ... Żałuję mojej aktualizacji !
http://www.lynkoa.com/forum/3d/rotation-de-corps-de-piece-inseree
Przepraszamy, że podany wcześniej link nie działa, aby go śledzić, jest TUTAJ
Nie pamiętałem tego pytania...
Właśnie zrobiłem test z SW2014 SP5, wydaje się, że działa dobrze: patrz PJ.
Obawiam się, że masz do czynienia z błędem i biorąc pod uwagę twoją niezdolność do ewolucji, będziesz zmuszony do skorzystania z metody obejścia podanej przez Benoit w cytowanym poście (w końcu jest to tylko jeszcze jedna funkcja, to mniejsze zło).
presse-papiers-1.jpg
Witam
Nie radzę ci, ale może możesz ponownie zainstalować swoją poprzednią wersję SP.