Od lat korzystam z funkcji "Odcisk palca" prawie codziennie.
A dziś nic nie działa. Otrzymuję komunikat informujący o tym, że "Co najmniej jeden komponent, do którego odwołuje się funkcja odcisku palca, nie jest dostępny w zestawie" Próbowałem więc wielu rzeczy, takich jak przerabianie wszystkiego 20 razy. I w końcu, po prostu mając 2 komponenty w moim zespole i chcąc zrobić odcisk jednego na drugim ... ta sama wiadomość. W zasadzie nic już nie działa.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to jestem bardzo zainteresowany.
Co się zmieniło od czasu, gdy wszystko działało, do teraz.
Musisz uważać na wiadomości, które nie zawsze są poprawne, dlatego dobrze przyjrzyj się ścieżce dostępu do odcisku palca.
Jeśli mówimy o tym samym, musisz mieć odcisk palca, który jest uważany za narzędzie (więc raczej przechowywany w narzędziach). Może to ta ścieżka jest uszkodzona, ponieważ funkcja odcisku palca działa z narzędzi.
*Do potwierdzenia przez naszych kolegów, ponieważ bardzo rzadko korzystam z tej funkcji.
W międzyczasie nadal szukałem, co jest nie tak. I przyszedł mi do głowy pomysł:
Wstaw komponent do przetestowania, aby zrobić wrażenie za pomocą i ... OK. Doszedłem więc do wniosku, że problem tkwi w mojej części, z której chciałem zrobić odcisk. Jest to import pliku krokowego. Powtórzyłem import, manipulując kilkoma opcjami i teraz wszystko jest w porządku...