Czy ktoś kiedykolwiek miał i udało mu się rozwiązać problem?
Naprawiłem SW 2014, ale na próżno, Za każdym razem, gdy otwieram moje zestawy, muszę sprawdzić poprawność okna informującego mnie, że nie można załadować tego pliku...
Już zatrzymałeś oprogramowanie, a następnie skopiuj cały folder i ponownie otwórz zestaw, a następnie zapisz go i sprawdź, czy nadal to robi... A może masz automatyczną kopię zapasową aktywności? Jeśli tak, możesz przetestować zapisywanie zestawu... I ostatnia; Jeśli wiesz, jak długo jest podsłuchiwany, możesz sprawdzić, czy masz pasujący punkt przywracania systemu i uruchomić go...
Niestety, nie, Alain... Zrobiłem manipulację, w ogóle nic, plik tam jest, chociaż... więc jestem w trakcie czystego odinstalowywania i ponownej instalacji... jeśli to nie rozwiąże problemu, wezwę wsparcie axeemble ...
Spotkałem się już z tym problemem i wydaje mi się, że był on spowodowany aktualizacją Microsoft (KB 3072630). I że w zasadzie, aby rozwiązać ten problem, musiałeś odinstalować Solidworks, wyłączyć tę aktualizację, ponownie zainstalować Solidworks, a następnie ponownie aktywować aktualizację.
Jeśli problem powróci, być może ten utwór będzie w stanie go rozwiązać. Procedura jest załączona.