IMPORT DWG Problem -> punkty, które znajdują się poza polem modelowania

Cze wszystkim

Od jakiegoś czasu próbuję otworzyć plik DWG za pomocą Solidworks, ale na próżno....

Mój problem polega na tym, że jest to plik budynku (dość duży) i że próbuję przejść przez otwór na planie lub szkic 2D na części, NIC NIE DZIAŁA!!

Mam taki komunikat o błędzie: 27112 punktów znajdowało się poza polem modelowania. Nie udało się zaimportować 99 podmiotów.

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem?

Próbowałem zmieniać opcję po opcji, ale nic nie pomaga....

Z góry dziękujemy!!

Wygląda na to, że jest to problem z jednostką, czy na pewno wybierasz właściwą jednostkę miary podczas importowania? Czy możesz nam przedstawić plan testów? 

Domyślnie jest w calach, więc próbowałem w milimetrach i metrach, ale to nadal ten sam problem.....

plan_de_masse_general_pour_3d.dwg

Martwię się nawet o swoją stronę, czy może Cię uspokoić, więc pomysł polegałby na przesunięciu domyślnego początku układu współrzędnych, ponieważ ten z planu musi być tak daleko, że próbuje wygenerować model poza granicami solidworks i dlatego się zawiesza :/

Ok, tak, to mnie uspokaja!!

Masz na myśli pochodzenie modelu DWG? (wykonaj manipulację wcześniej na Drafsight lub Autocad)?

Możesz też spróbować utworzyć obiekt, którego wymiary obejmują (czyli w przybliżeniu 200000x200000) importowany obiekt przed wykonaniem importu (poprzez skopiowanie i wklejenie z Autocad do oprogramowania).

Nie testowałem...

Witam

Udało mi się go otworzyć, ale nadal informuje mnie, że jest 50 niezaimportowanych podmiotów. (Z drugiej strony,  nie ma problemu z punktami poza granicami)

Jak powiedział MaD, musimy na nowo zdefiniować pochodzenie szkicu. Aby to zrobić, wybrałem warstwę, która pokrywa cały obszar, AA-00-EXT NETWORKS, i umieściłem początek na środku. (Patrz w załączeniu)

Mam nadzieję, że to ci pomoże.

importationdwg.pdf

NIKIEL!!!!

Dziękuję bardzo, więc to było rozwiązanie! Zastąp punkt początkowy. Podejrzewałem, że to coś takiego, ale nie wiedziałem, że można kliknąć początek układu współrzędnych na czarnej wstawce.

Jeszcze raz dziękuję!!!

1 polubienie

To działa!

Jeszcze raz dziękujemy!