Problem z importem IFC w Solidworks

Cze wszystkim

Mam problem z importem w solidworks (2016): . Oryginalny IFC Revit wysłany przez klienta (patrz załącznik).

Kiedy otwieram ten plik, zespół jest całkowicie nieustrukturyzowany.

Powinienem zaznaczyć, że próbowaliśmy również z . SOB i . DWG, ale te pliki nawet się nie otwierają.

Jeśli ktoś ma czas, aby spróbować otworzyć mój plik, aby sprawdzić, czy uzyska taki sam wynik (lub nie!) jak ja, byłoby miło.

Klientka powiedziała mi, że dokonała eksportu w "IFC 2x3 Coordination View 2.0", ale nie wiem, czy możliwe jest użycie innych parametrów w Revicie... Jakieś uwagi na ten temat?

Dziękuję, miłego dnia.

sou_mn_1_bat_gc_d_1.ifc

W załączeniu znajduje się nagranie wideo, aby zilustrować to, co otrzymuję...

2021-08-31_16h39_17.mp4

Witam 

Odtwarzam problem, wydaje się, że jest on związany z błędami podczas importowania pliku, 

Jak tylko zaimportowany plik zawiera powierzchnie, to na pewno zawiera błędy, bardzo często tego typu problem z importem powoduje tego typu problem graficzny, masz możliwość zdiagnozowania importu swoich części, ale ze względu na liczbę błędów ... automatyczna naprawa prawdopodobnie nie będzie możliwa, 

Błędy nie są spowodowane przez konkretne opcje importu, ale przez metodę generowania objętości SOLIDWORKS w połączeniu z geometrią pliku 

Rzeczywiście, być może istnieją opcje eksportu w REVIT lub innych formatach bardziej kompatybilnych z SW2016

Jako załącznik przechwycenie dokumentu z błędami, 

erreur_dimport.jpg

Dziękuję za tę odpowiedź Theo.

Wreszcie, . SAT również otwarty (bardzo długi...), ale z dużą ilością błędów i pasożytniczych powierzchni.