Mam problem z drukowaniem, którego nie mogę rozwiązać.
Kiedy tworzę MEP mechanika spawanego, umieszczam rzutowane widoki w widoku szkieletowym, a widoki ISO w trybie cieniowanym.
Na rzutowanych widokach umieściłem kilka linii w kolorze. Podczas drukowania na ploterze HP rzuty pozostają czarne, a widoki ISO są kolorowe Jeśli zrobię plik PDF z MEP, to wszystko jest idealne, drukuje się poprawnie. Zajrzałem w ustawienia SW i w sterowniku HP, nie widzę nic złego.... Jakiś pomysł?
Myślę, że nie jest to możliwe, ponieważ wydaje mi się, że tryb szkieletowy nie może mieć kolorów (to trochę jak siatka).
Jest to definicja starego trybu przewodowego (typu autocrad), który z pewnością jest częścią pierwszych linijek kodu SW 3D. Potem dodali kilka dodatków w MEP, który pozwala pokolorować niektóre linie: ale zapomnieli zmienić program, który generuje wydruk. (drukowanie widoku 3D jest szczególnie kiepskie w oprogramowaniu, z wyjątkiem MEP i znowu).
Jeśli jest to dla Ciebie naprawdę ważne i nie masz zbyt wielu linii do pokolorowania, masz rozwiązanie, aby narysować linie nad liniami szkieletowymi. Linie te zostaną wydrukowane w kolorze w ploterze, ponieważ będą traktowane jako linie, a nie jako model krawędziowy. Okej, brzmi to trochę "", ale musisz wykonać swoją pracę (jak mówię, to jest wtedy, gdy błąd staje się funkcją).
Dla mnie nie ma powodu, dla którego linia przechodząca na przykład w kolor czerwony nie jest drukowana na czerwono na papierze, robiąc to przez kilka lat przed przejściem przez kolor warstw (ale tutaj zmienia kolor całego kawałka, a nie tylko części)
Powtórzyłem test na prostym prostokącie, zmieniając jeden z boków na czerwony i dobrze się drukuje.
@Pierre S. Jak mówię w mojej wiadomości, jeśli eksportuję w PDF, działa to idealnie... nawet w A1 @Fuz3d, całkowicie się z tobą zgadzam, zwłaszcza, że - i zapomniałem to powiedzieć - na komputerze mojego kolegi działa idealnie. Robi to od lat. Porównaliśmy mierniki druku, bez różnicy... @zozo_mp, mam jeszcze wiele linii do zmiany, sztuczka z warstwami polega na tym, aby spróbować, zobaczę , czy to zadziała. Ale wynik jest taki sam, jeśli fakt umieszczenia linii w kolorze nie zostanie wydrukowany..... @cyril.f, tak, opcje kolorów są włączone automatycznie Kopię dalej.....