Problem z instalacją DRAFSIGHT

Cze wszystkim

Mam problem z instalacją oprogramowania DraftSight. Kiedy uruchamiam plik DraftSight.exe, nie ma problemu. Pojawi się okno DraftSight z prośbą o wybranie licencji, która ma być używana z produktem. Zaznaczam "darmowy", a kiedy klikam "dalej", otwiera się okno Instalatora Windows i mówi:

"Instalator Windows przestał działać

Jeden problem spowodował, że program przestał działać poprawnie. System Windows zamknie ten program i poinformuje Cię, czy rozwiązanie jest dostępne"

Korzystam z systemu Windows 8.1 i do tej pory nigdy nie miałem problemu z instalacją oprogramowania. Ktoś ma jakiś pomysł, skąd to może się wziąć?

Dziękuję

Niezależnie od tego, czy jest to wersja robocza, 32-bitowa czy 64-bitowa, ponieważ 32 nie można zainstalować na komputerze 64

1 polubienie

zobacz ten link, aby  pobrać Draftsight

http://www.3ds.com/fr/produits-et-services/draftsight/telecharger-draftsight/

jak mówi @Gerald spójrz na właściwą wersję

@+ ;-))

Witam, musisz spróbować odinstalować DraftSight, usunąć foldery zawierające słowo DraftSight, użyć CCleaner do wyczyszczenia rejestru, w razie potrzeby wykonać aktualizacje systemu Windows, a następnie ponownie zainstalować najnowszą wersję DraftSight dostępną w wersji 64-bitowej. Jeśli to nie zadziała, możesz spróbować przywrócić system.

Witam, dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Mam 64-bitowy system operacyjny i próbuję zainstalować wersję 64-bitową.

Postaram się wszystko odinstalować i zastosować się do rad PL. Będę Cię informować na bieżąco

1 polubienie

Cóż, problem pozostaje pomimo zalecanych manipulacji...

Nie wiem, czy jest to powiązane, ale wiele aktualizacji systemu Windows (14 ważnych i 22 falkultatywne) nie jest wykonanych. Komunikat "Nie można ukończyć aktualizacji. Anulowanie modyfikacji. Nie wyłączaj komputera"

Czy to jest najnowsza wersja programu DraftSight? A próbujesz zainstalować starszy?

Dziękujemy, PL! Działa z wersją 2011!

Twój zegar komputera jest we właściwym roku? 

Mówię o tym, ponieważ zdarzyło mi się to w mojej starej pracy, gdzie stacja była zsynchronizowana z serwerem, co było w 2010 roku zamiast w 2012 roku... Nie ma możliwości dalszych aktualizacji.

1 polubienie

Tak, jest w odpowiednim roku, ale to dobra uwaga!