Problem programu Inventor z plikiem programu Excel

Witam

Przychodzę do społeczności, aby pomóc mi rozwiązać problem.

Części zostały utworzone w programie Inventor 2010 z łączami w arkuszach programu Excel (dzięki czemu rozmiar części można zmieniać automatycznie).

Problem polega na tym, że jego arkusze Excela ewoluowały z biegiem czasu i zmieniano ich nazwy lub zmieniano linki.

Martwi mnie to, że wynalazca ciągle prosi mnie o link do arkusza Excela, który już nie istnieje.

I nikt przez mnie nie może znaleźć żadnego śladu tego linku. W pliku konfiguracyjnym już go nie ma.

Po prostu widzę to w Desing Assistant

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.

platette.ipt

Witam

Jeśli zmodyfikujesz plik źródłowy programu Excel i dokonasz aktualizacji, czy plan zostanie dostosowany?

Jeśli tak, to gdzieś musi być link (ale gdzie???)

Jeśli nie, a link w ustawieniach już nie istnieje, dlaczego go nie odtworzyć?

2 polubienia

Jak możesz oczekiwać, że znajdzie te linki, jeśli są martwe i pogrzebane

Dla niego nie ma już relacji i interakcji Excel Inventor

poza odtworzeniem tabeli i linków nie widzę żadnych innych solucji

@+ ;-)

1 polubienie

Właściwie, jakie jest pytanie?

Mam wrażenie, że chcesz usunąć tę relację Excel - Inventor, ale nie możesz, ponieważ link już nie istnieje, prawda?

1 polubienie

Usunięto powiązanie między częścią programu Inventor a plikiem programu Excel. (Usunięto łącze dla części użytkownika).

I nie widzę linku w pliku ustawień.

Po prostu widzę link, gdy przechodzę do asystenta projektowania, który mówi mi, kto istnieje ten link (który został zerwany) z tym starym arkuszem Excela.

Chciałbym tylko wiedzieć, jak usunąć go na stałe, aby uniknąć ryzyka błędu (jeśli takie ryzyko oczywiście istnieje).

Próbowałem wyczyścić plik, nic to nie zmienia.

Próbowałem przypisać inne źródło, nic się nie zmienia.

Reasumując, Inventor swego czasu miał link z arkuszem Excela (który już nie istnieje), ten link został zerwany dobrowolnie, został usunięty z pliku konfiguracyjnego, ale Inventor zawsze zachowywał ten link (nie wiem gdzie i jak).

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tego typu problemem i jak trwale usunąć lub wyczyścić ten plik.

Pozdrowienia

Franck

Instalując ponownie program Inventor?

1 polubienie

Nie wiem, jak działa twój system definicji planów, ale myślę, że plik jest po prostu uszkodzony.

Czy możliwe jest skopiowanie zestawu pod nową nazwą i sprawdzenie, czy historia linków nadal występuje?

Jeśli tak już nie jest, równie dobrze możesz przekształcić ten test w prawidłowy plik, usuwając uszkodzony plik.

2 polubienia

Odpowiedzieć Tomalam

Ponowna instalacja programu Inventor lub uaktualnienie wersji niczego nie zmienia.

i dla Jose-accessa

Pliki zapisane jako zawierają problem z oryginalnym plikiem.

Witam

Czy ten link może rozwiązać Twój problem (link do rozdziału)?

http://wikihelp.autodesk.com/enu?adskContextId=REDIRECT_IDD_PARAM_EQN_DIALOG&language=FRA&release=2014&product=Inventor

Z poważaniem.

1 polubienie

Dla a-hinceliny

Zamierzam przyjrzeć się bliżej, ale jestem na Inventor 2010 i pomoc zaczyna się dopiero od wersji 2012.

Wtedy to, czego nie rozumiem, to to, że link podany mi przez asystenta projektowania może być modyfikowany (mogę przypisać do niego inny plik Excela, ale nie pojawia się on w funkcji parametrów (fx).

Mogę wtedy otworzyć plik Excela, edytować go, ale ponieważ nie ma go w (fx), nie koliduje to z moją częścią.

Chciałbym więc znaleźć rozwiązanie, aby móc usunąć ten plik Excela (plik szczątkowy kreacji), który nawiasem mówiąc, jest w asystencie projektowania i pusty, a tym samym mieć czysty plik.

Czy wystąpił problem z programem Inventor 2010?

Pozdrowienia

Tak, rzeczywiście, może to być problem z wersją, który źle zarządza zarządzaniem plikami, ponieważ dzięki projektowaniu asystenta możliwe jest wyczyszczenie wszystkiego (w tym plików w podfolderach).

Nie mogę znaleźć rozwiązania Twojego problemu......

Z poważaniem.

1 polubienie

Witam

Zarządzanie powiązanymi dokumentami nie jest bezpośrednio dostępne. Taki porządek jednak istnieje.

Aby uzyskać do niego dostęp, musisz dostosować wstążkę.

Kliknij prawym przyciskiem myszy wstążkę -> dostosować kontrolki użytkownika.

Dodaj polecenie "Linki" do dowolnej karty wstążki.

Następnie uruchom to polecenie, które pojawia się po prawej stronie wstążki.

Możesz :

Napraw łącze

Usuń link

liens.jpg
3 polubienia

witam FXJ

i dziękuję za odpowiedź

Z drugiej strony mam problem, tego polecenia nie ma w moim menu (nadal korzystam z Inventor 2010).

1 Pytanie czy jest możliwe, że będzie pod inną nazwą.

2. pytanie, czy jest możliwość zaimportowania go z innej wersji, a jeśli tak, to gdzie znaleźć to polecenie.

Jeszcze raz dziękuję

Miłego dnia 

Dobry wieczór

Tak, to polecenie istnieje. Muszę się zastanowić, czy nie zajrzeć do tego czwartku, ponieważ nie mam programu Inventor 2010 na moim komputerze osobistym.

Może to się nazywa zarządzanie linkami.

Możesz go znaleźć za pomocą klasycznego interfejsu (bez wstążki).

W opcjach aplikacji: narzędzia-> opcje aplikacji

może być wyświetlana w pamięci zakładek.

Po tym następuje menu rozwijane edytuj -> powiązania.

Waluta FXJ

Witaj FXJ

Znalazłem polecenie Zarządzaj w zakładce Narzędzia ->Dostosuj -> -> Zarządzaj -> Polecenie Wiązanie.

Jeszcze raz dziękuję