Usunięto powiązanie między częścią programu Inventor a plikiem programu Excel. (Usunięto łącze dla części użytkownika).
I nie widzę linku w pliku ustawień.
Po prostu widzę link, gdy przechodzę do asystenta projektowania, który mówi mi, kto istnieje ten link (który został zerwany) z tym starym arkuszem Excela.
Chciałbym tylko wiedzieć, jak usunąć go na stałe, aby uniknąć ryzyka błędu (jeśli takie ryzyko oczywiście istnieje).
Próbowałem wyczyścić plik, nic to nie zmienia.
Próbowałem przypisać inne źródło, nic się nie zmienia.
Reasumując, Inventor swego czasu miał link z arkuszem Excela (który już nie istnieje), ten link został zerwany dobrowolnie, został usunięty z pliku konfiguracyjnego, ale Inventor zawsze zachowywał ten link (nie wiem gdzie i jak).
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tego typu problemem i jak trwale usunąć lub wyczyścić ten plik.
Zamierzam przyjrzeć się bliżej, ale jestem na Inventor 2010 i pomoc zaczyna się dopiero od wersji 2012.
Wtedy to, czego nie rozumiem, to to, że link podany mi przez asystenta projektowania może być modyfikowany (mogę przypisać do niego inny plik Excela, ale nie pojawia się on w funkcji parametrów (fx).
Mogę wtedy otworzyć plik Excela, edytować go, ale ponieważ nie ma go w (fx), nie koliduje to z moją częścią.
Chciałbym więc znaleźć rozwiązanie, aby móc usunąć ten plik Excela (plik szczątkowy kreacji), który nawiasem mówiąc, jest w asystencie projektowania i pusty, a tym samym mieć czysty plik.
Tak, rzeczywiście, może to być problem z wersją, który źle zarządza zarządzaniem plikami, ponieważ dzięki projektowaniu asystenta możliwe jest wyczyszczenie wszystkiego (w tym plików w podfolderach).
Nie mogę znaleźć rozwiązania Twojego problemu......
Tak, to polecenie istnieje. Muszę się zastanowić, czy nie zajrzeć do tego czwartku, ponieważ nie mam programu Inventor 2010 na moim komputerze osobistym.
Może to się nazywa zarządzanie linkami.
Możesz go znaleźć za pomocą klasycznego interfejsu (bez wstążki).
W opcjach aplikacji: narzędzia-> opcje aplikacji
może być wyświetlana w pamięci zakładek.
Po tym następuje menu rozwijane edytuj -> powiązania.