Czy mógłbyś pomóc?
10_-_3_208_362_-_entonnoir_1.sldprt
Hello@PLV
Właśnie spojrzałem na Twój model i pierwszą rzeczą jest to, że nie przekształciłeś swojego modelu bryłowego w Sheet Metal Work.
Ale przed przekształceniem modelu w blachę w Twoim interesie jest również wykonanie cięcia (poprzez usunięcie materiału (a raczej separację), w przeciwnym razie nie ma możliwości spłaszczenia.
Co więcej, na warsztacie będą zmuszeni do wykonania dwóch części (jednej cylindrycznej pochylonej i jednej o kształcie złożonym z okrągłej podstawy i podłużnego wierzchołka , więc równie dobrze możesz od razu zrobić dwie sztuki zamiast jednej.
Oto moja skromna opinia.
Pozdrowienia
Problem w tym, że zrobiłem to wszystko i konwersja nie działa
Witam @PLV30
Nie chcę Cię denerwować, ale szablon, tak jak go zamieściłeś, jest rzeczywiście woluminem, który w żadnym momencie nie jest konwertowany (w drzewie tworzenia) na blachę, więc podtrzymuję to, co powiedziałem wcześniej.
Inną opcją jest opublikowanie przekonwertowanego pliku na arkusz blachy, abyśmy mogli zobaczyć, co jest nie tak.
Pozdrowienia
Jak właśnie powiedział @ Zozo_mp, musisz wykonać jedną część dla części stożkowej, a drugą dla części okrągłej. Nie jest to możliwe w jednym kawałku, więc musisz je rozdzielić, a następnie zrobić nacięcie w kierunku długości, tak jakbyś robił konwersję.
Witam @PLV30
Nie możesz nawet przekonwertować na blachę ze względu na sposób, w jaki twoja część jest wykonana, ponieważ nie ma zmarszczek w twoim sposobie jej wykonania (po co przechodzić przez funkcję kadłuba???)
Nigdy też nie będziesz w stanie zrobić swojego kawałka w jednym kawałku, musisz zrobić dwa kawałki (bis repetita).
Powinniśmy przyjrzeć się sposobowi, w jaki robi to nasz kolega @ac-cobra , który stworzył samouczki na temat tego rodzaju zabawy. (do niedawna).
Oddaję się w ręce specjalistów od tego typu blachy, bo musiałbym przerobić część dla wyjaśnienia, bo ja w ogóle tak nie pracuję (przepraszam ;-) )
Powodzenia ;-)
Pozdrowienia
@PLV30 ,
Do tego typu formy w blasze należy stosować warstwy przejściowe .
Niech Moc będzie z wami.
Witam mistrza @OBI sieci WAN
odkąd przeszedłeś na SW 2020, nie ma jak czytać twoich prac. Czy mógłbyś zrobić zdjęcie drzewa stworzenia. ;-)
Pozdrowienia
Witaj PLV30,
Metoda, której używasz, nie jest zbyt konwencjonalna. Jak zaznacza OBI WAN, musisz przejść przez kilka przejść.
Pozdrowienia
Wow! Dziękujemy!
OBI WAN : Jesteś niesamowity! Tak, jeśli się upieram.
Powinnam częściej myśleć o zrobieniu filmiku zamieszczonego na youtube, to nawet lepsze niż tekst. ;-)
Pozdrowienia
Dziękuję za pomoc, została mi tylko druga część.
Głosuję na nas, abyśmy odbudowali cię w ObiLesBonsTuyaux^^
Dziękuję za demo wideo nie ma takiego problemu z kompatybilnością ^^
Dziękuję, dziękuję, to moc mocy lol.
@plv30 zrób to samo.
Niech Moc będzie z wami.