Witam
Mam do czynienia z pb. Wykonałem wygładzanie (powierzchnię) z kilkoma sekcjami i kilkoma krzywymi prowadzącymi.
Tylko w środku moja powierzchnia nie przechodzi przez mój szkic (przekrój), ale tylko nad obszarem.
Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym pb?
Z góry dziękuję.
sans_titre.jpg
Witam
Możliwe byłoby uzyskanie dostępu do tej części (jeśli na przykład usuniesz wszystko i zostawisz szkice oraz wygładzenie)
Ponieważ bez pliku nie będzie łatwo znaleźć rozwiązanie
Mick
2 polubienia
Witam
Czy sprawdziłeś, że nie jest to po prostu problem z jakością wyświetlania. Aby się tego dowiedzieć, możemy spróbować wybrać krawędź powierzchni. Jeśli jest to tylko problem z wyświetlaniem, krawędź zostanie podświetlona w miejscu, w którym znajduje się szkic, a nie podążając za powierzchnią.
2 polubienia
Sprawdziłem, czy nie jest to problem graficzny i mam przerwę w posłowiu między moim szkicem a moim profilem.
@mcordero, przykro mi, ale to nie będzie możliwe. Jest to bardzo drażliwy temat, a przede wszystkim bardzo poufny (Czarnobyl).
Nie mogę przesyłać strumieniowo 3D. Tylko widoki (ale bardzo zlokalizowane)
Jeśli nie możesz rozpowszechnić więcej informacji, skontaktuj się z infolinią dealera, który może zdalnie przejąć kontrolę i lepiej zająć się problemem.
2 polubienia
Cóż, nie mogę skontaktować się z moim sprzedawcą (axemble), to byłoby za długie...
Postaram się przekazać Ci jak najwięcej informacji:
Jest to wygładzanie powierzchni składające się z 15 szkiców dla przekrojów i 4 szkiców jako krzywych prowadzących. Na całej powierzchni wygładzenie dobrze podąża za 4 krzywymi prowadzącymi. Przechodzi również dla wszystkich przekrojów tylko na jednym z nich, występuje wada i na jednym końcu przekroju powierzchnia nie jest zgodna ze szkicem przekroju.
Mam nadzieję, że wyraziłem się bardziej wyraźnie, aby Ci to ułatwić...
Myślę, że tak, ale równie dobrze możesz się upewnić, czy Twoja krzywa prowadząca ma punkt styczny z Twoją sekcją?
W przeciwnym razie, jeśli próbowałeś użyć funkcji obramowania powierzchni zamiast wygładzania powierzchni, wynik może być inny?
Mick
2 polubienia
Przepraszam za to głupie pytanie, ale czasami trzeba je zadać: w tym konkretnym momencie problemu krzywa prowadząca i szkic przekroju to naprawdę zbieg okoliczności? Nie ma najmniejszego przesunięcia, punktu, który zawisłby w niewłaściwym miejscu,... Czy przed wygładzeniem szkice są dobrze "połączone"?
Kolejna sprawa, czy mógłbyś zrobić nam zrzut ekranu Menedżera funkcji wygładzania? Tylko po to, aby ewentualnie wykryć opcję do zaznaczenia.
2 polubienia
Wtedy....
W załączeniu znajduje się widok drzewa.
Tak, sprawdziłem, krzywe prowadzące przechodzą przez wszystkie sekcje.
Wypróbowałem rozwiązanie mcordero (powierzchnia graniczna) i działa tylko, dużo się opóźnia. Ale dobrze widzieć, teraz muszę odbudować wszystko, co się za nim znajduje!
capture.jpg
Oto kolejny widok pj (funkcja wygładzania)
capture_1.jpg