Cze wszystkim
Mam mały problem, gdy chcę skopiować moje drzewa przez SW EPDM.
Przykład: Chcę skopiować skalę (zespół wraz z częściami), aby odtworzyć podobny zakres, ale o mniejszym rozmiarze. Otwieram więc polecenie "kopiuj drzewo", modyfikuję swoje ścieżki, moje imiona itp., uruchamiam ORAZ po skopiowaniu zdaję sobie sprawę, że skopiowane pliki zachowały numer wersji mojego zakresu, który służył jako "szablon". Chciałbym zacząć od nowa od "Zero" z tym nowym asortymentem. Czy to możliwe, a jeśli tak, to jaka jest obsługa?
Mam nadzieję, że mam jasność. Niestety nie mogę udostępnić żadnych wizualizacji itp
Z góry dziękuję.
Witam
Aby rozwiązać ten problem, to właśnie w swoim kanale PDM musisz utworzyć regułę, która usuwa indeksy do archiwizacji plików
w przeciwnym razie w przejściu do zmiany stanu, w którym unika się wysyłki w tym celu
1 polubienie
U nas parametry drzewa kopiowania są zarządzane na poziomie każdego użytkownika: reset wszystkiego, co jest związane z wersjami w przypadku kopiowania.
Uwaga 1 na EPDM 2015: jest bałagan, ponieważ kopia użytkownika nie kopiuje ustawień resetowania drzewa kopiowania. Musisz wszystko przerobić ręcznie. (nie jest dobrze, ale skończyło się na tym, że zrobiliśmy kopię parametrów w bazie danych SQL, aby upewnić się, że o niczym nie zapomnieliśmy. Jeśli to zrobisz, musisz ponownie edytować użytkownika za pomocą EPDM po skopiowaniu go do SQL, aby EPDM dobrze poradził sobie ze skopiowanymi parametrami (jeśli nie edytujesz ponownie użytkownika, parametry nie są brane pod uwagę).
Uwaga 2 na temat EPDM 2015: jest to walka między grupami a użytkownikami w tych ustawieniach drzewa kopiowania: w końcu zarządzamy tym na poziomie użytkownika, ponieważ zarządzanie na poziomie grupy z pewnością musi być problemem. Przede wszystkim nie zarządzaj tym resetem w obu miejscach, inaczej to piekło...
Powodzenia
na zdjęciach do kanału
Wymusiłem wartość na "-", co w ten sposób nie przeszkadza we wzroście indeksu
zero_indice.jpg