Problem podczas cięcia lokalnego w Solidworks 2012

Pozdrawiam

Obecnie występuje następujący problem.

Mam wałek z 6 gwintowanymi otworami na końcu, rozmieszczonymi w okręgu śrubowym.

Kiedy wykonuję lokalne cięcie zgodnie z załącznikiem, pojawia się reprezentacja gwintu innych otworów i nie wiem, jak je usunąć.

Zmieniając tryb wyświetlania widoku   Są to ukryte przystanki

1 polubienie

Czy zmiana widoku z "roboczego" na "wysoka jakość" coś zmienia?

(patrz załącznik)

ebauche.jpg
2 polubienia

To, co wydaje się nienormalne, to brak reprezentacji kolczyków, ponieważ najwyraźniej znajdujesz się w ukrytych liniach.

Zmieniając tryb wyświetlania zgodnie ze wskazaniami SEPM. Charlie i wstaw "usunięte ukryte linie", nie będziesz ich już normalnie miał.

3 polubienia

Witam

Jeśli odpowiedzi moich kolegów z klasy nie są wystarczające, możesz ręcznie ukryć sieci za pomocą Menedżera funkcji (drzewa). Możesz mieć nawet 4 do ukrycia, a nie tylko 2! Nie powinieneś tego robić: Błąd SW12?

Zobacz zdjęcie.

screenshot746.jpg
2 polubienia

Właśnie testowałem pod sw2012 i bez wyświetlacza pb.

2015-01-12__filetage.jpg
1 polubienie

@François,

Czy Twój widok jest w trybie "Usunięte ukryte linie" lub "Ukryte linie usunięte" i jednocześnie pokazane są ukryte krawędzie środkowego otworu?

1 polubienie

Normalnie odpowiedź Rim-b powinna była rozwiązać problem... Jest to rzeczywiście jakość reprezentacji gwintów.

Dodałem 2 zrzuty ekranu z wynikiem obu opcji... aby ukończyć ten z Rim-b

repfiletage.zip

@Fabrice_A:  na twoich podglądach widzimy, że obraz jest najwyraźniej ukryty w trybie liniowym?!?   Gdzie są gwinty, które nie są umieszczone na miejscowym nacięciu? powinny się pojawić.

A na pierwszym zdjęciu mamy centralny otwór w ukrytej linii.

W SW12 otrzymuję to z innym stylem wyświetlania i jakością.

2015-01-12__filetage_-2.jpg
3 polubienia