Komunikat o błędzie "wybrano model"

Witam wszystkich, czy ktoś może mi powiedzieć więcej o tym komunikacie o błędzie (patrz załącznik), który pojawia się, gdy otwieram KROK?

message_derreur.png

Witam

Czy możesz opublikować swój plik, aby sprawdzić, czy pochodzi z tego?

Porównaj moje ustawienia z twoimi, aby sprawdzić, czy pochodzą stamtąd 

option_dimport_step.jpg
1 polubienie

Dobry wieczór

Odbijam się od tego postu, bo mam dokładnie ten sam problem, podczas gdy w moim domyślnym modelu pokoju nie ma nic, nie ma ciała, nic....

Nie rozumiałem, dlaczego i jak rozwiązać problem, więc otwieram je na komputerze kolegi, który używa tego samego modelu części co ja...... I to działa

@ac kobra, nie mam pod ręką SW, aby porównać ustawienia STEP, zajrzę jutro.

Klasa A+

Hubert

1 polubienie

Witam

FYI, udało mi się odtworzyć problem, umieszczając ciało w domyślnym modelu części, tym zaznaczonym w opcjach systemu w sekcji "Modele domyślne", a następnie próbując otworzyć plik kroku z zaznaczoną opcją "Włącz Interconnect 3D". Po odznaczeniu tej opcji "Interconnect" i/lub usunięciu korpusu znajdującego się w modelu pomieszczenia, wszystko wraca do normy.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

AC Cobra 427 dziękuję, sprawdziłem moje parametry importu i miałem takie same jak Ty z wyjątkiem diagnozy importu, którą sprawdziłem.

Dziękuję bardzo d.roger, jestem głupi, że nie pomyślałem o otwarciu mojego prtdot, aby sprawdzić, czy nie ciągnie w nim ciała.

1 polubienie