Problem czy nie wpisywać nazw z akcentami lub znakami specjalnymi?

Witam

Szukałem ale nic nie znalazłem na ten konkretny temat.

Czy są jakieś problemy z wprowadzaniem nazw z akcentami lub znakami specjalnymi (é, è, ê, à, ç, ') w zmiennych SolidWorks na mapie danych i połączonych z SmartProperties? Myślę o wyszukiwaniu lub innych linkach, które mogą być błędne.

W moim przedwcześnie zmarłym pudełku zdefiniowano pisanie wszystkiego wielkimi literami bez akcentowania i to jest mniej więcej to, co zostało ustawione w moim obecnym społeczeństwie i można się zastanawiać, czy nie wrócilibyśmy do małych liter ze względu na lepsze odczytanie wkładów planowych.

Nie dotyczy to nazw samych plików.

Z góry dziękuję za uwagi,

Antó

Witam

Zwykle nie ma problemu, ale niekoniecznie jest to zalecane dla zmiennych, ponadto może generować problemy w zależności od konfiguracji obecnych lub przyszłych komputerów (FR / EN). Osobiście odradzam.

Pozdrowienia

3 polubienia

Mówię o zmiennych, ale są to zmienne "tekstowe", takie jak nazwa pliku, nazwa badania, etykieta modyfikacji.

Teoretycznie dzisiaj nie ma już problemu, ale wcześniej między 2 wersjami oprogramowania zdarzało się, że é lub Ø lub inne, stawały się chińskimi znakami. Dlatego w mojej firmie wszystko piszemy wielkimi literami. Ale to było 10 lat temu. Dziś nie sądzę, żeby był jakiś problem.

Pozdrowienia

4 polubienia

Jeśli nie chodzi o nazwy zmiennych, a jedynie o wartość tekstową, którą zawierają, to nie jest to problem, to sposób,  w jaki pracujemy od 5 lat w mojej firmie.

2 polubienia

Jak powiedział d.Roger, jeśli chodzi o wartość, to nie (już) zbyt duże ryzyko.
Jeśli chodzi o nazwę (zmiennej, pliku), całkowicie odradzam: wystarczy przejść przez kompresor plików (mniej lub bardziej ukryty, jak wetransfer, googledrive), aby narobić bałaganu.

4 polubienia

Na sw17 zawsze mam pb, gdy są wartości z akcentami.

np. zamiast é -> otrzymuję ? w diamencie.

Ale w zależności od stacji tak się nie dzieje.

1 polubienie

Ups, przejrzałem wszystkie zmienne i zaakcentowałem nazwy niektórych...!

Ach, to prawda, że ten diament również mówi do mnie za pomocą "?", Miałem problem z pamięcią w funkcji badawczej EPDM (od czasu recenzji), gdzie był wyświetlany, ponieważ rodziny wpisały małe litery.

Witam

Oczywiście musisz używać czcionek, które istnieją w standardzie w systemie Windows!!

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Mam problem ze znakami akcentowanymi, które nie są akceptowane w smartpreoperties 2019.

Próbowałem użyć kilku czcionek w moim pliku tekstowym, ale problem nadal występuje.

Mój plik tekstowy:

Wynik w menu rozwijanym Smartproperties:

Witaj yve

"Mam problem z akcentowanymi znakami, które nie są akceptowane w smartpreoperties 2019. "

Myślę, że ten problem można rozwiązać po prostu zmieniając typ kodowania pliku txt.

Zapisz jako... a po lewej stronie przycisku "Zapisz" znajduje się lista rozwijana; Zakładam, że jest w typie ANSI, wybieram typ UTF-8 i zapisuję.

Sprawdź wynik w Smartproperties.

PS: Nie wahaj się zapisać pliku pod inną nazwą, usuń oryginał, a następnie zmień jego nazwę na oryginalną nazwę, ponieważ czasami nie weryfikuje to zmiany kodowania (przynajmniej mi się to już przydarzyło). Lub nawet odtworzyć go z pustego pliku (nowego pliku txt).

Pozdrowienia