Szukałem ale nic nie znalazłem na ten konkretny temat.
Czy są jakieś problemy z wprowadzaniem nazw z akcentami lub znakami specjalnymi (é, è, ê, à, ç, ') w zmiennych SolidWorks na mapie danych i połączonych z SmartProperties? Myślę o wyszukiwaniu lub innych linkach, które mogą być błędne.
W moim przedwcześnie zmarłym pudełku zdefiniowano pisanie wszystkiego wielkimi literami bez akcentowania i to jest mniej więcej to, co zostało ustawione w moim obecnym społeczeństwie i można się zastanawiać, czy nie wrócilibyśmy do małych liter ze względu na lepsze odczytanie wkładów planowych.
Zwykle nie ma problemu, ale niekoniecznie jest to zalecane dla zmiennych, ponadto może generować problemy w zależności od konfiguracji obecnych lub przyszłych komputerów (FR / EN). Osobiście odradzam.
Teoretycznie dzisiaj nie ma już problemu, ale wcześniej między 2 wersjami oprogramowania zdarzało się, że é lub Ø lub inne, stawały się chińskimi znakami. Dlatego w mojej firmie wszystko piszemy wielkimi literami. Ale to było 10 lat temu. Dziś nie sądzę, żeby był jakiś problem.
Jeśli nie chodzi o nazwy zmiennych, a jedynie o wartość tekstową, którą zawierają, to nie jest to problem, to sposób, w jaki pracujemy od 5 lat w mojej firmie.
Jak powiedział d.Roger, jeśli chodzi o wartość, to nie (już) zbyt duże ryzyko. Jeśli chodzi o nazwę (zmiennej, pliku), całkowicie odradzam: wystarczy przejść przez kompresor plików (mniej lub bardziej ukryty, jak wetransfer, googledrive), aby narobić bałaganu.
Ups, przejrzałem wszystkie zmienne i zaakcentowałem nazwy niektórych...!
Ach, to prawda, że ten diament również mówi do mnie za pomocą "?", Miałem problem z pamięcią w funkcji badawczej EPDM (od czasu recenzji), gdzie był wyświetlany, ponieważ rodziny wpisały małe litery.
"Mam problem z akcentowanymi znakami, które nie są akceptowane w smartpreoperties 2019. "
Myślę, że ten problem można rozwiązać po prostu zmieniając typ kodowania pliku txt.
Zapisz jako... a po lewej stronie przycisku "Zapisz" znajduje się lista rozwijana; Zakładam, że jest w typie ANSI, wybieram typ UTF-8 i zapisuję.
Sprawdź wynik w Smartproperties.
PS: Nie wahaj się zapisać pliku pod inną nazwą, usuń oryginał, a następnie zmień jego nazwę na oryginalną nazwę, ponieważ czasami nie weryfikuje to zmiany kodowania (przynajmniej mi się to już przydarzyło). Lub nawet odtworzyć go z pustego pliku (nowego pliku txt).