Problem z ustawieniem części, równanie nie aktualizuje się automatycznie

Witam

Na częściach parametryzowanych za pomocą rodziny części, np. łożysko o różnych rozmiarach

Równania nie są aktualizowane automatycznie i  powodują błędy po zmianie konfiguracji

Naprawiłem już mój solidworks, a także mój excel i błąd nadal występuje i nie jest na wszystkich częściach dziwnie ustawiony

Witam, czy możemy prosić o przykład modelu "problemowego"?

Dziękuję

Chodzi o to, że na innych stacjach wszystko działa, ale na mojej myślę, że to tylko kwestia tego, aby ludzie cieszyli się równaniem, ale nie mogę znaleźć, gdzie i jak to jest zarządzane

Witam

Dziwne, kiedy zapisujesz arkusz Excela, wartości się nie zaczynają?

Sprawdź format komórek, zdarzyło mi się już, że wynikiem jest tekst (np. =B7) w takim przypadku musisz zmienić format i ponownie wstawić formułę. O dziwo, nawet z kopią formatowania to nie działało.

Witaj msarazin,

Wydaje mi się, że mam ten sam problem: czy masz sparametryzowaną część i konfiguracje do zmiany wymiarów? Ale kiedy wybierasz konfigurację , podczas rekonstrukcji pojawia się problem z równaniem?

Czy ten problem występuje podczas ponownego kompilowania, czy bezpośrednio po wybraniu konfiguracji? Ponieważ w moim przypadku, jeśli wybiorę konfigurację, część ma odpowiednie wymiary, ale kiedy otwieram menedżera równań, nie są one dobrze zaktualizowane.

Czy zaznaczyłeś "Automatyczne odbudowywanie" i "Kolejność automatycznego rozwiązywania" w Menedżerze równań?

1 polubienie

Ogólnie

kiedy umieścisz excela w 3D, nie przechodzisz już przez "równania SW",

Właśnie ze względu na problemy z odbudową.

Przestawiamy więc wszystko "na Excela"!

1 polubienie

Pb rozwiązane za pomocą infolinii

Msarazin byłoby interesujące, aby następujące określenie, skąd wziął się problem? 

1 polubienie