Witam wszystkich, narysowałem część o grubości 3 mm (część plastikowa) i nie mogę już dodawać występów (wytłaczanie) ani usuwać materiału.
Solidworks mówi mi "błędy rekonstrukcji, operacja nie powiodła się z powodu geometrii". Jakby jakikolwiek manewr modyfikacji mojej części został zablokowany przez solidworks, nie mogę już nic zrobić na tej części.
Czy rzeczywiście istnieje blokada zapobiegająca modyfikacji części, w takim przypadku jaka jest metoda odblokowania? A może część jest zbyt skomplikowana dla Solidworsa i nie zgadza się na pracę nad nią, więc wyświetla ten panel??
Właśnie otworzyłem twój plik i spojrzałem na twojego szefa, rzeczywiście było zaznaczone pole, a kiedy chciałem zamknąć szefa, odmówił tego i odkłada panel błędów konstrukcyjnych z powrotem!!
Rzeczywiście, jest to historia, na której można się przespać... Czy próbowałeś przerobić swój szkic? Ponieważ wydaje się, że problem nie wynika z funkcji ani nawet z części. Może to jest plan, którego używasz w swoim szkicu?
Który pakiet Service Pack jest dla Ciebie odpowiedni?
Przed ponowną instalacją spróbuj uruchomić solidworks za pomocą Solidworks RX, jego teviteras długa i żmudna żywica, jeśli jest to tylko kwestia parametrów