Mam zespół składający się z kilku części. Są elementy, które nie są całkowicie ograniczone. Logicznie rzecz biorąc, powinienem przesuwać je myszką zgodnie ze stopniami swobody swobody.
Tam nie mogę nic zrobić. Pokój się nie poruszył , i to od wczoraj..... Myślę, że to problem z konfiguracją, ale nie mogę znaleźć jakiego.
Wszystko zależy od tego, w jaki sposób wykonałeś swój montaż! W rzeczywistości zależy to od tego, czy masz podzespoły, czy nie
Jeśli nienaprężone części znajdują się w podzespole, nie mogą się poruszać. Aby uczynić je mobilnymi, musisz zadeklarować swoje podzespoły jako "Elastyczne". (patrz załączony obrazek)
W moim zespole i wśród wielu moich komputerów mam jeszcze jeden zespół, który umieściłem w elastycznym urządzeniu. Kiedy usunę tę elastyczność, odblokowuje przemieszczenie komputerów, a kiedy wkładam zespół z powrotem w elastyczny, blokuje przemieszczenie moich komputerów....... bizzar bizzar bizzar
Nie wiem, czy przeczytasz ten post, ale powinieneś wiedzieć, że elastyczna funkcja, której często używam w dużych złożonych ASM-ach, jest bardzo kapryśną funkcją.
Powoduje to fałszywe błędy w wiązaniach (zazwyczaj oś i kontakty na wiązaniach suwaka). Jedyny sposób, aby przywrócić bez dotykania ograniczenia i zrobić przerzutnik, który polega na powrocie do sztywności, a następnie z powrotem do elastyczności (lub odwrotnie).
A potem, jakimś cudem, wszystko wróciło do normy.
Jest to bardzo praktyczna funkcja, ale od lat uważam ją za dość kiepską (czuję się podzielana przez kolegów na innym forum).
Poprawiło się to w wersji 2019, która lepiej radzi sobie z dużymi ASM (przepisali część kodu, aby lepiej wykorzystać pamięć graficzną).
Pozdrowienia
PS: możesz zamknąć temat, jeśli chcesz, wybierając odpowiedź, która Ci odpowiada (nie Twoja ;-) ) )