Problem z programowaniem inteligentnych właściwości

Witam wszystkich,

Przychodzę do Was z małym problemem związanym z inteligentnymi właściwościami.

Przede wszystkim zmieniłem swoją turę, więc kiedy ponownie zainstalowałem Solidworks, oczywiście stracił wszystkie linki do lokalizacji dokumentów, plików .XML/MDB i innych rozszerzeń.

Biorąc to pod uwagę, chciałem przywrócić inteligentne właściwości ze wzrostem numeru części, oznaczenia itp.

Tutaj jest to na poziomie oznaczenia pliku, zwykle zanim zmienię wieżę, mogę zapisać link do pliku pod nazwą, którą mu nadałem na inteligentnych właściwościach.

Dla przykładu części blaszanej podam jej oznaczenie, a następnie numer części i przy rejestracji przyjęła nazwę example: O01670001_Pièce1_A

Dzisiaj, gdy próbuję zrobić to samo, nazwa zmienia się na inteligentnych właściwościach, ale nie w rejestracji.

Nie wiem, czy dam radę się porozumieć, podlinkowałem obrazek, aby wyraźniej pokazać Wam mój problem.

Dziękuję za pomoc.

smart_properties.png

Cześć, to jasne, musisz przejść do ustawień smartproperties i zaznaczyć 1. pole: 

https://help.visiativ.com/mycadtools/2019/fr/Renommerautomatiquementledocumen.html

Witam

Dziękuję za odpowiedź, skorzystałem z Twojego linku do listu, ale zawsze mam coś, co sprawia, że to nie działa.

Procedury wykonuję dobrze, ale przy odprawie wracam do punktu wyjścia.

Witam ponownie,

Więc rozwiązałem swój problem.

Najpierw w parametryzacji/w zakładce właściwości dokumentu dokumentu/ następnie w nazwie pliku /konkanacja: Miałem do wykonania oznaczenie w moim przypadku brzmiało: $Num internal ero&_&$Designation&_&$Indice.

Potem, gdy to już zrobisz.

Ja podszedłem do max 59:

W nazwie właściwości wpisuję: FileName.

Następnie w polu automatyczna zmiana nazwy umieszczam oznaczenie.

Na koniec zrestartowałem Solidwork, aby uwzględniał moje ustawienia i działa.

Dziękuję za odpowiedź max 59.