Raport o problemach z optymalizacją cięcia

Cze wszystkim

Mam problem z zastosowaniem optymalizacji cięcia.
Chcę wykonać schemat techniczny balustrady z wielokorpusowego spawania mechanicznego + blacha.
Optymalizacja cięcia wykrywa wszystkie wykryte profile, głównie odcinek Ø14 i rurę Ø42,4.
Długość prętów ustawiam w aplikacji na 6m, przy każdej edycji raportu i nie ma znaczenia, czy zmienię parametry, natężenie przepływu rozciągniętego zawsze jest błędne i przekracza 6m, zamiast oferować mi dwa przepływy na 2 barach.

Czy możesz mi powiedzieć o pochodzeniu tego problemu, jeśli ktoś już się z nim zetknął?

Dziękuję za pomoc

Parametry:

Raport Rozciągnięty profil

Witam

Czy nie będzie wady jednostek miary?
Wartość 6,8693... E+17 mnie zaskakuje!
Czy jesteś pewien, że zarówno SW, jak i Cutting używają tej samej jednostki?

W przeciwnym razie otwórz zgłoszenie w Visiativ, ogólnie są dość responsywni.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Dziękuję za opinię, sprawdziłem jednostki, wydaje mi się, że jest dobry.

Zamierzam otworzyć zgłoszenie w //.

Cdt

Sprawdziłeś upadek, czy nie w tym tkwi problem? (próbuje poradzić sobie z upadkami zamiast 6-metrowej belki?)

1 polubienie

W przeciwnym razie w ocenie kątów zaznacz 1. rozwiązanie, aby sprawdzić, czy się zmienia.
Wydaje mi się, że przy mojej ostatniej próbie napotkałem problem tego typu i musiałem zmienić tę opcję.

2 polubienia

Witaj @sbadenis ,

W rzeczywistości nie, użyje wodospadów jako priorytetu, jeśli przepływy mogą się zmieścić, w przeciwnym razie umieści je w prętach o długości 6 m.

Z drugiej strony co do kątów to nie pamiętam, żeby coś to zmieniało na przełożeniu, poza wskazaniem natężenia przepływu (w zależności od referencji piły do rur).

To, co mnie najbardziej niepokoi, to 10 do potęgi 17! To bardzo duża poprzeczka :rofl:

Pozdrowienia.

2 polubienia

Wydaje mi się, że na mojej ostatniej prędkości napotkałem problem z wieloma liczbami, a także z błędną prędkością.
Wydaje mi się, że po zmianie tej opcji problem zniknął. (może pewien błąd, który zdarza się tylko w kilku przypadkach?)
Do upadków generalnie nie używam.

1 polubienie

Liczba mnoga od Monsieur

Problem rozwiązany, pochodzi z opcji cięcia pod kątem do obliczania przepływu, dzięki @sbadenis.

Mam wrażenie, że układ trochę się podciska, szczególnie na innym montażu gdzie mam bardzo ważne nacięcia narożne, ma kłopot z obliczeniami, muszę przechodzić z jednej opcji na drugą.

Cieszę się, że jest dobrze, przy odrobinie szczęścia @fmarchand zgłoszę nam ten błąd, teraz, gdy go powiadamiam. :crazy_face:

1 polubienie

Witam

Dla Państwa informacji, wniosek o korektę został otwarty:

R&Dmy - Anomalia #181376

Problem w raporcie w przypadku korzystania z określonej opcji wymiaru kąta

Pozdrowienia

2 polubienia

Dziękuję bardzo