Problem z ponownym wczytywaniem przedmiotu obrabianego na rysunku

Witam

Mam okno dialogowe, które pojawia się podczas rysowania z prośbą o ...
"Część musi być załadowana, aby móc edytować komórkę i zastosować zmiany do modelu"
Załaduj część tak/nie

Ale mam już otwartą część w solidworks, przerwać połączenie? Po co?

Widmo

@spectrum

W lewej ramce, w której masz do wyboru różne widoki, masz zieloną jaskółkę.
Który służy do odświeżania widoków MEP w przypadku modyfikacji modelu.

Czy nie miałbyś drobnej zmiany w nazwie pliku, o którym mowa.
To, co uważam za dziwne, to fakt, że

Cytat: aby móc edytować komórkę
O której komórce mówimy

Cdlt powiedział:

Witam;

@spectrum , powinieneś być bardziej precyzyjny w swoich prośbach, nigdy nie wahaj się dodać zrzutu ekranu, aby zilustrować swoje słowa.

W tym konkretnym przypadku, dokonując lekkiej ekstrapolacji, wyobrażam sobie, że chcesz edytować komórkę swojej nomenklatury, ale odsyła Cię z powrotem do komunikatu o błędzie.

• Czy Twój MEP (rysunek) jest otwarty w " rozwiązany ", tak samo jak dla Twojego komponentu 3D?
  • Sprawdź również referencje swojego MEP: Solidworks Open, kliknij plik swojego rysunku, nie otwierając go, a następnie kliknij " Odniesienia..."  »

image

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witaj Maclane,

Więc dziękuję za przewodnik, nie znałem rozwiązanego stanu, spróbuję, w przeciwnym razie użycie SMART PROPERTIES (mojego narzędzia CAD) może wygenerować ten problem, czy jest on niezależny?
image

Zozo _mp polega na zaktualizowaniu zestawienia materiałów, dzieje się to na stacji z INTELIGENTNYMI WŁAŚCIWOŚCIAMI, aby zdefiniować sytuację. Sprawdzę zniesławionych, dziękuję za radę.

Życzę Ci miłego dnia.

Widmo

Dla mnie Smartproperties nie ma z tym nic wspólnego i podobnie jak moi koledzy myślę raczej o nierozwiązanym pokoju

Należy sprawdzić, czy widok rysunku jest " powiązany " z posiadaną nomenklaturą.
Kliknij prawym przyciskiem myszy " pusty " obszar widoku, a następnie właściwość... i sprawdź menu rozwijane:
image

… i nie, Smartproperties nie mają z tym nic wspólnego. Chyba że komórka, którą chcesz edytować, odnosi się do właściwości , której nie ma w Twoim 3D.
Logicznie rzecz biorąc, powinieneś mieć ten typ alertu:
image

Pozdrowienia.

Witaj Maclane,

Zamierzam zrobić kilka testów.
Dziękuję za informację, serdecznie.

Widmo.