Mam problem z powtórką sterowaną przez inną funkcję. Pierwsza z nich w mojej pracy to funkcja powtórzenia według szkicu R1 i napędza wiertarkę. Drugi to powtórka napędzana przez R1, i powtarza w zestawie.
Mój problem polega na tym, że nie wpadają w otwory. Czy to bałagan!! Co mam zrobić źle? Używałem go wiele razy i działał bardzo dobrze, ale teraz gram na zwłokę.
Zmieniłem ustawienia, nic się nie zmieniając, poza nieprawidłowym wynikiem za każdym razem
Osobiście unikam prób napędzanych szkicami. (moim zdaniem nie rewelacyjnie) Do wiercenia preferuję funkcję wiercenia w skrzynce narzędziowej (bez usuwania materiału, co pozwala w razie potrzeby przełączyć się na gwint) Następnie w montażu kładziemy nacisk na + nakrętkę. I powtarzać powtarzające się komponenty śrubowe, napędzane przez powtórzenie.
Wybieramy funkcję (otwory lub ewentualne powtórzenie wiercenia), punkt pierwotnej funkcji (gdzie jest śruba) a reszta robi to sama. Jeśli dodasz 1 lub więcej otworów, dodadzą się same.
W przypadku powtarzania szkiców często się zacina (nałożone na siebie, ponieważ punkt pod oryginalną śrubą (przesunięcie...)
Zgadzam się trochę @sbadenis co do powtórzenia przez szkic. Jednak, o ile się nie mylę, w przeciwieństwie do powtórzeń napędzanych powtórzeniem, do powtórzenia szkicu musisz ustawić się w pierwszym punkcie szkicu (oryginalna funkcja pozycji nie wydaje się działać poprawnie w tym interfejsie).
@Cyril.f można wybrać punkt odniesienia (początek powtórzenia), ale nie jest potrzebny punkt szkicu (działa punkt przecięcia lub końca linii), ponieważ punkt generuje powtórzenie na sobie)
A czasami to się marnuje! Dlatego unikam tej funkcji.
Dziękuję za odpowiedzi. Wydaje mi się, że wczoraj wieczorem mój SolidWorks był w trybie C break... Dziś rano oryginalny przycisk pozycji działa !! @sbadenis Robię to jak zwykle robisz, ale chciałem zrozumieć mój błąd, wczoraj jeden z moich kolegów zdał funkcję, ale w innym obszarze swojego niemożliwego modelu, celu tego testu i tego tematu. Ale nie korzystam z przybornika, mam swoją własną bibliotekę
Myślę, że funkcja sterowania za pomocą szkicu jest bardzo dobra. Używam go regularnie i pozwala mi na wielokrotne przekłuwanie. Następnie ponownie wykorzystuję funkcję powtarzania sterowaną szkicem w funkcji wzoru sterowanego powtarzaniem, na przykład dla moich. Oszczędność czasu. Ale funkcja powtarzania sterowana szkicem również działa. Wydaje mi się, że kiedyś nie był dostępny w zgromadzeniu??
@Cyril_f Zwykle nie w pierwszym punkcie, wręcz przeciwnie, pierwszy punkt powinien znajdować się na następnym dołku i tak dalej. Jeśli nie, zrobi dziurę w miejscu powtarzanej funkcji. A podczas powtarzania zrobi dodatkową w tym samym miejscu, w którym znajduje się śruba, którą powtórzyłeś, i zniekształci nomenklaturę. Ryzyko polega na tym, że nie zobaczysz elementu zagnieżdżonego jeden na drugim, błąd w nomenklaturze lub masie.
Kiedy mówię o Toolbox, to tylko dla funkcji wiercenia (wspomaganie wiercenia): ! [obraz|232x57](upload://AjVOJ5M0gXFZI6kJo2W
Ja też spersonalizowana biblioteka. Oto dlaczego wolę kreatora piercingu: Osobiście mam o wiele mniejszy problem z tym rozwiązaniem i dużo łatwiej wybrać oryginalną funkcję i dołożyć otwory +. Ale czasami nie wybieram, w rzadkich przypadkach przechodzę przez powtórzenia szkiców. (odcisk prostokąta + powtórzenie nieliniowe z innym krokiem, na przykład)
Przetestowałem to i tak, jest prostsze. Omówiliśmy i włączyliśmy do naszej metody przekłuwania. Wzór oparty na szkicu jest przydatny do powtarzania innych klipów. Ale powtórzenie napędzane przez powtórzenie, którego do tej pory często używałem, wydaje mi się bardziej problematyczne, nawet jeśli w niektórych przypadkach przydatne!