Problematyczne reprezentacje wątków cieniowanych

Witam

Mam problem z cieniowanymi reprezentacjami wątków. Kiedy nakładam materiał na część, a następnie dodaję reprezentację gwintu ślepego, rozchodzi się on w kolorze czarnym przez całą część części. Jak można tego uniknąć? 

Dziękuję za pomoc.

Mathieu.

filetage_borgne.png

Witam, spójrz tam:

- Aby wyświetlić cieniowany widok reprezentacji gwintu, kliknij przycisk Opcje Tool_Options_Standard.gif. Na karcie Właściwości dokumentu wybierz opcję Skórka. W obszarze Pokaż filtr wybierz opcję Cieniowane reprezentacje gwintów.

1 polubienie

Ups!, powiedziałbym, że błąd

Witam

Musi to pochodzić z materiału przypisanego do artykułu. Oto dodatkowe wyjaśnienie.

Miłego dnia

rendu_filetage.pdf
2 polubienia

Witam 

Moim zdaniem zjawisko to jest związane z liczbą 1164250 błędów: 

Grafika - Kolor, Wygląd: Model z materiałem pokazuje inny kolor, gdy oznaczenie gwintu jest pokazane lub niewyłączone.

(Część z materiałem zmienia kolor, gdy reprezentacje gwintu są widoczne lub aktywne). 

Jest oznaczony jako Resolute pod 2022 b1.

Miłego dnia 

2 polubienia

Witaj Théo Cuadrado,

Gdzie możemy znaleźć te informacje, które nam przedstawiasz na temat błędów (bug 1164250 .....)? Wydaje się to bardzo interesujące, SolidWorks ciągnie za sobą wiele z roku na rok, nie poruszając zbytnio programistów. Wiedząc więcej, możesz zaoszczędzić czas.

Dziękuję i życzę miłego dnia

Pierre Mihailović

1 polubienie

Witam 

Na swoim koncie MySolidworks (Portal Klienta) (https://customerportal.solidworks.com/siebel/app/customerportal/enu?SWECmd=Login&SWEPL=1&SRN=&SWETS=1267144948839) masz możliwość uzyskania dostępu do "Bazy wiedzy" KB, która jest bazą danych błędów utworzonych przez Dassault dzięki różnym użytkownikom wersji beta i pomocy technicznej zgłaszającej problemy, które można odtworzyć w określonej wersji SOLIDWORKS, i być oszukiwanym rok po roku przez nowe błędy wyjdź, ale wiele jest rozwiązanych, niektóre możesz nie spotkać, 

Dobranoc

1 polubienie

Witaj theo.cuadrado,

Rzeczywiście, znalazłeś błąd u źródła mojego problemu!

Dziękuję.

Miłego dnia.

Mathieu.