Od jakiegoś czasu mam problem z oknem, które pojawia się, gdy otwieram pokój w nowym oknie^tre.
Komunikat, o którym mowa, informuje mnie, że brakuje mi zasobów do zarządzania nowymi oknami.
Mam Z420 premium z Quadro 4000 więc myślę, że mam jakiś zapas.
Kiedy zamykam wszystko, a następnie uruchamiam ponownie, wszystko idzie dobrze przez chwilę, ale po 2 godzinach ta sama walka...
Moja infolinia radzi mi zrestartować stację, ale ponowne uruchamianie co 2 godziny staje się chia...!
Mam otwarty tylko program Outlook Chrome i mały zestaw o rozmiarze 100 MB... w oknie. Zaktualizowałem również solidworks, sterowniki graficzne, windows, zwiększyłem plik wymiany do 5GB,... nic. Miałem ten sam problem w wersji 2013.
Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem, czy znalazł rozwiązanie?
Rzeczywiście, nie wynika to z Twojej konfiguracji, a jeśli niewielu z nas nie mogłoby korzystać z SolidWorks...
Należy zachować ostrożność podczas korzystania z wersji 2014 oprogramowania SolidWorks. Obecnie jest tylko w wersji SP0 i najlepiej poczekać na przyszłe dodatki Service Pack przed intensywnym użytkowaniem.
Ponadto, jeśli przekonwertujesz swoje pliki, nie będzie można ich otworzyć w wersji 2013 i uzyskać dostępu do drzewa tworzenia.
Nie ma to nic wspólnego z ogólną wydajnością maszyny, jest to problem z ustawieniami systemu Windows: domyślnie 64-bitowe systemy operacyjne są ustawione jak 32-bitowe systemy operacyjne na poziomie maksymalnej liczby obiektów GDi.
Musisz tylko zmodyfikować odpowiednie klucze rejestru, aby nie mieć już tego komunikatu:
Przejdź do menu Start, w polu wyszukiwania wpisz Regedit, a następnie przejdź do kolejnych i ustaw maksymalną dozwoloną wartość
Cieszę się, że to zadziałało w Romach, powiedzmy, że zanim go znalazłem, zajęło to wiele badań, ale ponieważ już spotkałem się z przypadkiem, pomyślałem, że to zadziała; o)