Problem z zasobami okienkowymi

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z oknem, które pojawia się, gdy otwieram pokój w nowym oknie^tre.

Komunikat, o którym mowa, informuje mnie, że brakuje mi zasobów do zarządzania nowymi oknami. 

Mam Z420 premium z Quadro 4000 więc myślę, że mam jakiś zapas. 

Kiedy zamykam wszystko, a następnie uruchamiam ponownie, wszystko idzie dobrze przez chwilę, ale po 2 godzinach ta sama walka...

Moja infolinia radzi mi zrestartować stację, ale ponowne uruchamianie co 2 godziny staje się chia...!

Mam otwarty tylko program Outlook Chrome i mały zestaw o rozmiarze 100 MB... w oknie. Zaktualizowałem również solidworks, sterowniki graficzne, windows, zwiększyłem plik wymiany do 5GB,... nic. Miałem ten sam problem w wersji 2013.

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem, czy znalazł rozwiązanie?

Z góry dziękuję

Rom's

Cześć @ rom

Zobacz Panel sterowania/System i zabezpieczenia/Centrum akcji/Wyświetlanie informacji i wydajności

• Czy możesz zrobić zrzut ekranu z informacjami i narzędziami wydajnościowymi?

i kliknij opcję Wyświetl i drukuj szczegółowe informacje o wydajności i systemie.

• czy umieściłeś sterownik z certyfikatem SW: http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

@+ ;-)

Witam

Używamy również Z420 i nie mamy tego problemu.

Czy możesz sprawdzić, gdy pojawi się problem, stan pamięci w monitorze zasobów.

Powodzenia.

Cześć GT

Przed zmianą sterownika był to rzeczywiście zalecany sterownik, ale dla V2013 stąd powód do zainstalowania nowszego.

Właśnie zobaczyłem, że wydano 2014, więc mam wątpliwości, czy jestem w trakcie jego instalacji.

Wysyłam Ci również raport z wydajności, jeśli czasami coś zauważysz.

RMOREL Załączam zrzut ekranu, gdy pojawi się okno (zapomniałem go umieścić z moim pytaniem...)

Dzięki chłopaki

Rom's

desktop.rar

Rzeczywiście, nie wynika to z Twojej konfiguracji, a jeśli niewielu z nas nie mogłoby korzystać z SolidWorks...

Należy zachować ostrożność podczas korzystania z wersji 2014 oprogramowania SolidWorks. Obecnie jest tylko w wersji SP0 i najlepiej poczekać na przyszłe dodatki Service Pack przed intensywnym użytkowaniem.

Ponadto, jeśli przekonwertujesz swoje pliki, nie będzie można ich otworzyć w wersji 2013 i uzyskać dostępu do drzewa tworzenia.

Powodzenia...

1 polubienie

Nie ma to nic wspólnego z ogólną wydajnością maszyny, jest to problem z ustawieniami systemu Windows: domyślnie 64-bitowe systemy operacyjne są ustawione jak 32-bitowe systemy operacyjne na poziomie maksymalnej liczby obiektów GDi.

Musisz tylko zmodyfikować odpowiednie klucze rejestru, aby nie mieć już tego komunikatu:

Przejdź do menu Start, w polu wyszukiwania wpisz Regedit, a następnie przejdź do kolejnych i ustaw maksymalną dozwoloną wartość

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\GDIProcessHandleQuota  (wartość podmi: 256~65,536)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\USERProcessHandleQuota  (wartość podmiód: 200~18 000)

3 polubienia

Wygląda na to, że odpowiedź FTHOMAS zadziałała!

Musisz to wiedzieć...!

Dziękuję wszystkim i do zobaczenia wkrótce

Rom's

Cieszę się, że to zadziałało w Romach, powiedzmy, że zanim go znalazłem, zajęło to wiele badań, ale ponieważ już spotkałem się z przypadkiem, pomyślałem, że to zadziała; o)

2 polubienia