Problem z zapisaną częścią w spawanej mechanicznie

Witam

Po zaprojektowaniu części w spawanej mechanicznie, czyli "części", plik nie chce się otworzyć. Ten jest wyświetlany jako część w moim folderze, ale ma 0 bajtów we właściwościach.

Czy ktoś może mi pomóc, czy straciłem pracę?

Z góry dziękuję.

Witam

Jeśli plik ma 0 bajtów, to myślę, że twoja praca jest stracona.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Myślę, że plik jest martwy, jak mówi ke d.roger, ale jeśli kiedykolwiek masz włączoną automatyczną kopię zapasową, możesz mieć szansę na odzyskanie pliku w C>temp 

2 polubienia

Dziękujemy za tę opinię,

Mam włączony automatyczny zapis, rozwiązanie, którego nie sprawdziłem... Właśnie poszedłem zobaczyć, mam plik, o którym mowa, ale ma on również 0 bajtów i nie chce się otworzyć...

Myślę, że mogę potwierdzić, że straciłem pracę.... Trochę stresujące jest zaczynanie od nowa bez dużej gwarancji, że problem się nie powtórzy.

Jeszcze raz dziękujemy za responsywną opinię.

Witam

Myślę, że zrozumiałem problem z kopią zapasową, z wyjątkiem tego, że nie wiem, jak go rozwiązać.

Problem powtórzył się dzisiaj, oczywiście, gdy jesteś spawany mechanicznie, możesz wstawić część, to właśnie wtedy, gdy usuwam wstawioną część, nie mogę już zapisać mojej części lub jest ona zapisana z 0 bajtami, której nie można otworzyć.

Czy ktoś ma rozwiązanie, które pozwala mi usunąć mechanicznie spawaną część tak "część" i móc zapisać mój plik?

Dziękuję

Musisz zerwać link, zanim będziesz chciał usunąć wstawiony plik (jeśli dobrze zrozumiałem twoją manipulację)

2 polubienia

Witam

Tak, rzeczywiście musisz zerwać połączenie, zwłaszcza jeśli jest to sala biblioteczna.

Dla mnie nie jest to wskazane, lepiej jest zrobić montaż, to znaczy zespawać mechanika i stworzyć zespół, a tym samym wkładasz swoją część z miejsca, w którym się znajduje i w ten sposób będzie działać lepiej... Powodzenia.

AR.

Witam i dziękuję za Twoją opinię Stefbeno,

Próbowałem zrobić to, co mi powiedziałeś, na dwa sposoby, pierwszym z nich jest złamanie zewnętrznych odniesień części przed usunięciem,

Drugim jest usunięcie części z listy części spawanych.

Następnie usuń część....

W obu przypadkach niestety część wydaje się zapisywać sama, ale gwiazdka u góry nazwy pozostaje aktywna i jeśli zamknę część, nie została ona zapisana.

Tak więc wyraziłem się źle, ...

Po prostu spraw, aby twój mechanik był spawany bez wkładania części.

Następnie tworzysz zespół z tym spawanym mechanikiem, a następnie wstawiasz swoją część i to wszystko

To najlepsze rozwiązanie, aby mieć mniejszy problem w tym temacie.

Powodzenia @+.

AR.

1 polubienie

Witaj AR,

Dziękuję za opinię, zrozumiałem twoje wyjaśnienie, które jest bardzo jasne, ale patrzyłem na Stefbeno, naprawdę nie rozumiem, dlaczego jest taka możliwość, a jeśli solidworks napotka problemy, musi być rozwiązanie. Twoim rozwiązaniem jest obejście problemu bez jego rozwiązywania, wstawianie części do spawanego mechanika ma tę zaletę, że utrzymuje tę samą tabelę spawanych części w zestawieniu materiałów (ze wszystkimi powiązanymi parametrami) na rysunku, który nie pojawia się w zespole. (lub nie wiem, jak to zrobić).

W każdym razie dziękuję za odpowiedź.

Biorąc pod uwagę zachowanie, które opisujesz, spotkałem się już z tym problemem, jest to błąd.
W zależności od wersji oprogramowania i klientów działa idealnie lub ulega awarii. Powiedziałbym, że wydaje się, że pochodzi z importowanej części.

Jeśli masz umowę serwisową, możesz otworzyć zgłoszenie. Może jest jakieś rozwiązanie...

1 polubienie

Dziękuję Stefbeno,

Skontaktuję się z Solidworks, aby zapytać, skąd może pochodzić problem, a także poszukam rozwiązania. Może zdefiniuj część do zaimportowania w spawanej mechanicznie przed jej zaimportowaniem i usuń odniesienia, jak mi radziłeś.

Wrócę do tego postu, jeśli będę miał rozwiązanie.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję.

Witaj PIR,

Pomyślałem też, że możliwe jest umieszczenie niechcianego korpusu w nomenklaturze części spawanego mechanika w stanie usuniętym/zachowanym, pozwoli to ukryć tę część i to też tyle i jest to szybsze ... Zobacz załączony zrzut ekranu.

Ar.@+.

2020-04-02_174645.jpg

Przechodzisz więc do nomenklatury spawanych części, klikasz na żądany korpus, prawy przycisk "korpus usunięty/zachowaj" ....  Więc zobacz w załączeniu kolejny zrzut ekranu w załączeniu

...@+

2020-04-02_174645.jpg