Problem z wyborem 3D SW2013

Witam wszystkich,

Mam duży problem z Solidworks, czasami nie mogę zaznaczyć pewnych części za pomocą myszki, tak jakby nie było wyświetlanej żadnej części.

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem na SW2013?

Dużym problemem jest dodawanie ograniczeń....

Czy możesz przesłać nam zdjęcie?

Skłaniam się ku problemowi przejrzystości, ale żeby zobaczyć...

1 polubienie

Witam

Czasami dzieje się tak z powodu problemu graficznego.

Czy sterowniki są aktualne?

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Czy naciśnięcie CTRL+Q (odbuduj wszystko) lub ruch 3D (za pomocą kółka myszy) rozwiązuje problem?

2 polubienia

Miałem dokładnie ten sam problem z niecertyfikowaną kartą graficzną

tak jak powiedziano + powyżej zobacz odpowiedni sterownik na SW

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Problem z przezroczystością? Chciałem to powiedzieć, mam dokładnie ten problem ze złożonymi częściami, chcę je wyświetlić w przezroczystości, ale nic z tego nie robią, pozostają nieprzezroczyste....

Posiadam nVidia Quadro 4000, postaram się na bieżąco opomiarować sterowniki i będę Was informował na bieżąco ;)

Dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Nie pobieraj najnowszej aktualizacji karty graficznej, ale tę zalecaną przez SolidWorks, korzystając z łącza @Lucas.

Istnieje bardzo szczególny przypadek, w którym nie można wybrać części, a nawet jej nie widać, a jest to sytuacja, w której przenoszona jest część z jednego zespołu do podzespołu lub z jednego podzespołu do drugiego. W takim przypadku należy otworzyć podzespół, który właśnie otrzymał część, i nacisnąć Ctrl+Q.

1 polubienie

Wszystkie wystąpienia muszą zostać usunięte, a zaznaczenie zostanie ponownie zabrane.