Witam, miałem już problem, faktycznie w "regedit" klucze programowe nie są dobre. Jak mówi @AC kobra: " spróbuj naprawić oprogramowanie", ale bez przekonania, że to zadziała. bo wydaje mi się, że mój komputer musiał być sformatowany, ponieważ miałem kilka problemów...
W jaki sposób przeprowadziliście migrację: instalację nowej wersji (zachowując starą) czy aktualizację wersji? (Nie mam już na myśli dokładnych terminów)
Tylko uwaga na temat KB3072630, trzeba go zainstalować. Po prostu musisz go wyłączyć przed operacjami instalacji, a następnie ponownie aktywować. Na stronie SW znajdują się 2 pliki do uruchomienia (patrz PJ)
Pytanie, które przychodzi na myśl, czy wyłączyłeś program antywirusowy, aby przeprowadzić aktualizację? Ponieważ może się zdarzyć, że w przeciwnym razie zostanie zablokowane niektóre pliki, które uważa za "potencjalnie niebezpieczne"!
I usunąłem wszystkie pliki programowe... Pokaż wyszukiwanie w eksploruj w języku C i jeśli nadal je masz; usuń je i tam znowu Ccleaner, a następnie zainstaluj go ponownie.
@gt22 :P być precyzyjnym, nie chodzi o to, że jest niekompatybilny, ale o to, że SW nie gwarantuje prawidłowego działania i nie zapewnia obsługi posprzedażowej.
Oprogramowanie SOLIDWORKS 2015 SP5 i SOLIDWORKS 2016 SP0 będzie obsługiwać 64-bitowy system Windows 10 Pro i Enterprise .
SOLIDWORKS 2014 nie będzie kompatybilny z systemem Windows 10*
- AKTUALIZACJA (10 października 2015 r.): SOLIDWORKS 2016 SPO został wydany przez Dassault Systèmes i jest kompatybilny z systemem Windows 10.
* Następujące produkty SolidWorks nie są obsługiwane w systemie Windows 10 : SOLIDWORKS 2015 SP4, SOLIDWORKS 2014 SP5 oraz wszystkie inne poprzednie wersje i dodatki Service Pack. Dotyczy to wszystkich produktów (tj . eDrawings, Enterprise PDM, SOLIDWORKS Composer itp.)
Wiem, że oficjalnie nie jest obsługiwany i że ryzykuję błędy. Ale po 3 odinstalowaniach/instalacjach w systemie Windows 7 wynik jest taki sam! Więc zostaję przy systemie Windows 10 i szkoda...
Jeśli przypadkiem komuś uda się rozwiązać ten problem, jestem zainteresowany :)