Miałem go już pod systemem Windows 7, więc nie jestem pewien, czy problem pochodzi stamtąd!
@gt22 :P być precyzyjnym, nie chodzi o to, że jest niekompatybilny, ale o to, że SW nie gwarantuje prawidłowego działania i nie zapewnia obsługi posprzedażowej.
Moim zdaniem lepiej byłoby zostać przy W7.
Oprogramowanie SOLIDWORKS 2015 SP5 i SOLIDWORKS 2016 SP0 będzie obsługiwać 64-bitowy system Windows 10 Pro i Enterprise .
SOLIDWORKS 2014 nie będzie kompatybilny z systemem Windows 10*
- AKTUALIZACJA (10 października 2015 r.): SOLIDWORKS 2016 SPO został wydany przez Dassault Systèmes i jest kompatybilny z systemem Windows 10.
* Następujące produkty SolidWorks nie są obsługiwane w systemie Windows 10 : SOLIDWORKS 2015 SP4, SOLIDWORKS 2014 SP5 oraz wszystkie inne poprzednie wersje i dodatki Service Pack. Dotyczy to wszystkich produktów (tj . eDrawings, Enterprise PDM, SOLIDWORKS Composer itp.)
Wiem, że oficjalnie nie jest obsługiwany i że ryzykuję błędy. Ale po 3 odinstalowaniach/instalacjach w systemie Windows 7 wynik jest taki sam! Więc zostaję przy systemie Windows 10 i szkoda...
Jeśli przypadkiem komuś uda się rozwiązać ten problem, jestem zainteresowany :)
Mam jeszcze pytanie... Czy jesteś teraz objęty ubezpieczeniem sprzedawcy? On powinien być w stanie ci pomóc; po tym wszystkim, czego próbowałeś....
Nie, nie jesteśmy w trakcie konserwacji, ponieważ finansowo nie bylibyśmy w stanie.
Dlatego zwracam się do forów.