<Data>.NET Runtime w wersji 4.0.30319.0 — Wystąpił błąd inicjowania infrastruktury dołączania interfejsu API profilowania. Ten proces nie pozwoli profilerowi na dołączenie. WYNIK: 0x80004005. Identyfikator procesu (dziesiętny): 3640. Identyfikator wiadomości: [0x2509].</Dane>
</EventData>
</Wydarzenie>
Oczywiście próbowałem naprawić instalację .Net Framework, ale nic nie pomaga.
Kolejna informacja, dzieje się tak tylko wtedy, gdy korzystam z konta roamingowego, nigdy z konta lokalnego.
Próbowałem wyłączyć wszystkie zabezpieczenia, zaporę ogniową, program antywirusowy, ... zawsze na próżno.
A żeby skomplikować sprawę, mam tylko jeden komputer, który ma problem: jeśli używam tego samego konta użytkownika na innym komputerze, nie ma problemu.
Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z takim problemem?
Uważaj, wielkość pamięci to nie wszystko, jest też procesor.
Proponuję spojrzeć na różnicę w procesorach między tymi dwoma maszynami, laptopy przez większość czasu nie są w stanie uruchomić oprogramowania od wersji 2014, gdy tylko masz nieco dużą liczbę części w złożeniu.
Ponadto solidworks bardzo źle zarządza pamięcią centralną (przez cały czas) lub w ogóle nią nie zarządza. Oznacza to, że jeśli na przykład robisz dużo przerywników filmowych, szybko nasyca pamięć i powoduje awarie.
Ustawiłem niezależny alarm dźwiękowy od SW i co godzinę, kiedy jest to ważne, zamykam plik tak samo jak SW. Następnie włącz go ponownie, jestem więc cicho przez minimum godzinę.
Nie dzieje się tak w przypadku dużych zespołów, gdy są one w pełni statyczne.
Pracuję na pojedynczym mikrofonie, który nie jest podłączony do sieci.
Z której wersji systemu Windows korzystasz? Jeśli korzystasz z systemu Windows 10, czy aktywowałeś .Net Framework 3.5?
W jaki sposób zainstalowano oprogramowanie Solidworks 2017, migrując z poprzedniej wersji lub całkowicie odinstalowując starą wersję, a następnie instalując wersję 2017? Błąd 0x80004005 często wynika z problemu w rejestrze po niekompletnym odinstalowaniu lub przestarzałych kluczach...
Witam i przepraszam za brak odpowiedzi, Sylwester zobowiązuje.
Więc już życzę Ci wszystkiego najlepszego i dziękuję za odpowiedzi.
A więc w kolejności:
Stacja niekoniecznie jest bardzo nowa, ale jest wyposażona w 12 GB pamięci RAM ddr3, Intel xeon, który nadal działa bardzo dobrze oraz kartę ati firepro. Dla mnie nie pochodzi to ze sprzętu, ponieważ gdy używam profilu lokalnego, nie mam awarii. A przede wszystkim problem pojawia się nawet wtedy, gdy właśnie uruchomiłem komputer, bez niczego innego otwartego.
Jeśli chodzi o instalację, niestety nie było mnie tam, gdy wersja została zmieniona, ale po zobaczeniu tego problemu całkowicie odinstalowałem i ponownie zainstalowałem, ale nadal mam problem. Wyłączyłem, a następnie reaktywowałem .NET framework, zaktualizowałem go i wszystko ale nic nie pomaga. Tutaj znowu najbardziej intryguje mnie to, że z profilem lokalnym nie ma problemu, ale z profilem mobilnym to nie działa. Jednak te wędrowne profile dobrze sprawdzają się na innych pozycjach...