Problem z Solidworks 2017 "Brak pamięci! Firma Solidworks jest w trakcie zamykania."

Witam

Mam problem od czasu przejścia na Solidworks 2017:

Ten komunikat pojawia się, gdy tworzę widok na rysunku wszystkich części, na których są używane funkcje wspomagania wiercenia.

W przeglądarce zdarzeń mam taki problem, że idzie w górę:

- <Zdarzenie xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Nazwa dostawcy="Środowisko uruchomieniowe .NET" />
  <Kwalifikacje EventID="0">1022</EventID>
  <Poziom>2</Poziom>
  <Zadanie>0</Zadanie>
  <Słowa kluczowe>0x80000000000000</Słowa kluczowe>
  <TimeCreated SystemTime="2017-12-28T10:14:59.000000000Z" />
  <EventRecordID>106942</EventRecordID>
  <Kanał>Aplikacja</Kanał>
  <Komputer>GDI-T7500-3. GDI.local</Komputer>
  <Zabezpieczenia />
  </System>
- <Dane zdarzenia>
  <Data>.NET Runtime w wersji 4.0.30319.0 — Wystąpił błąd inicjowania infrastruktury dołączania interfejsu API profilowania. Ten proces nie pozwoli profilerowi na dołączenie. WYNIK: 0x80004005. Identyfikator procesu (dziesiętny): 3640. Identyfikator wiadomości: [0x2509].</Dane>
  </EventData>
  </Wydarzenie>

Oczywiście próbowałem naprawić instalację .Net Framework, ale nic nie pomaga.
Kolejna informacja, dzieje się tak tylko wtedy, gdy korzystam z konta roamingowego, nigdy z konta lokalnego.
Próbowałem wyłączyć wszystkie zabezpieczenia, zaporę ogniową, program antywirusowy, ... zawsze na próżno.
A żeby skomplikować sprawę, mam tylko jeden komputer, który ma problem: jeśli używam tego samego konta użytkownika na innym komputerze, nie ma problemu.

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z takim problemem?

2017-12-28_11h52_52.jpg

Witam

Jaka jest konfiguracja stacji??? Oto minimalna konfiguracja, którą powinieneś mieć:

http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html

1 polubienie

Witam

Uważaj, wielkość pamięci to nie wszystko, jest też procesor.

Proponuję spojrzeć na różnicę w procesorach między tymi dwoma maszynami, laptopy przez większość czasu nie są w stanie uruchomić oprogramowania od wersji 2014, gdy tylko masz nieco dużą liczbę części w złożeniu.

Ponadto solidworks bardzo źle zarządza pamięcią centralną (przez cały czas) lub w ogóle nią nie zarządza.
Oznacza to, że jeśli na przykład robisz dużo przerywników filmowych, szybko nasyca pamięć i powoduje awarie.

Ustawiłem niezależny alarm dźwiękowy od SW i co godzinę, kiedy jest to ważne, zamykam plik tak samo jak SW. Następnie włącz go ponownie, jestem więc cicho przez minimum godzinę.

Nie dzieje się tak w przypadku dużych zespołów, gdy są one w pełni statyczne.

Pracuję na pojedynczym mikrofonie, który nie jest podłączony do sieci.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Z której wersji systemu Windows korzystasz? Jeśli korzystasz z systemu Windows 10, czy aktywowałeś .Net Framework 3.5?

W jaki sposób zainstalowano oprogramowanie Solidworks 2017, migrując z poprzedniej wersji lub całkowicie odinstalowując starą wersję, a następnie instalując wersję 2017? Błąd 0x80004005 często wynika z problemu w rejestrze po niekompletnym odinstalowaniu lub przestarzałych kluczach...

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam i przepraszam za brak odpowiedzi, Sylwester zobowiązuje.

Więc już życzę Ci wszystkiego najlepszego i dziękuję za odpowiedzi.

A więc w kolejności:

Stacja niekoniecznie jest bardzo nowa, ale jest wyposażona w 12 GB pamięci RAM ddr3, Intel xeon, który nadal działa bardzo dobrze oraz kartę ati firepro. Dla mnie nie pochodzi to ze sprzętu, ponieważ gdy używam profilu lokalnego, nie mam awarii. A przede wszystkim problem pojawia się nawet wtedy, gdy właśnie uruchomiłem komputer, bez niczego innego otwartego.

Jeśli chodzi o instalację, niestety nie było mnie tam, gdy wersja została zmieniona, ale po zobaczeniu tego problemu całkowicie odinstalowałem i ponownie zainstalowałem, ale nadal mam problem. Wyłączyłem, a następnie reaktywowałem .NET framework, zaktualizowałem go i wszystko ale nic nie pomaga. Tutaj znowu najbardziej intryguje mnie to, że z profilem lokalnym nie ma problemu, ale z profilem mobilnym to nie działa. Jednak te wędrowne profile dobrze sprawdzają się na innych pozycjach...

Witam

Kiedy zmieniałeś wersję, czy przerobiłeś swój sldreg, czy wziąłeś ten z poprzedniej wersji?

Pozdrowienia

Przerobiłem reg, który działa bardzo dobrze na innych stacjach.

Cze wszystkim

W końcu udało mi się rozwiązać problem, formatując komputer.

Prawdopodobnie problem w rejestrze po odinstalowaniu SW2014, a następnie instalacji 2017...