Solidworks Composer 2013 64x Problem

Nie da się poprawnie umieścić mojego widoku obudowy na panelu przednim. Jest systematycznie poziomy, ale chcę go ustawić w pionie. Co powinienem zrobić? 

ensemble_pdzin1_.smg

Witam

Może punkt 4 może pomóc:

"Utwórz orientację niestandardową: Plik -> Właściwości -> Widoki, aby utworzyć niestandardowe widoki kamery. SOLIDWORKS można tworzyć niestandardowe orientacje w locie, korzystając z okna orientacji widoku.  W Composerze zajęło mi to trochę kopania, ale znalazłem odpowiedź.  Musisz przejść do Wypełnij -> Właściwości i wybrać lokalizację, do której chcesz dodać te nowe widoki.

1. Właściwości dokumentu dodaje go do aktualnie otwartego dokumentu
  2. Domyślne właściwości dokumentu dodadzą go do każdego nowo utworzonego dokumentu.

Następnie przejdź do rzutni i utwórz "Niestandardowe widoki kamery".  Możesz utworzyć do 4 widoków i nadać im nazwy. "

http://blog.capinc.com/2014/09/solidworks-composer-5-things-i-wish-i-had-known-from-the-beginning/

Witam

Przejdź do Pliki/Preferencje (prawy dolny róg obok Wyjdź z Kompozytora)/Kamera i sprawdź, czy zaznaczona jest opcja "Swobodny obrót (bez ograniczeń)". 

W tym samym oknie, u dołu opcji "Przyrost dla obrotu i obrotu", wpisz 15°

Kliknij "Zastosuj", a następnie "OK".

Stań przed swoim modelem (na razie z problemem pionowym/poziomym). Popraw orientację za pomocą Alt + strzałki w prawo lub w lewo. Wystarczy 6 impulsów (6x15° = 90°).

Zobacz obraz

screenshot1291.jpg
3 polubienia