Nie da się poprawnie umieścić mojego widoku obudowy na panelu przednim. Jest systematycznie poziomy, ale chcę go ustawić w pionie. Co powinienem zrobić?
ensemble_pdzin1_.smg
Nie da się poprawnie umieścić mojego widoku obudowy na panelu przednim. Jest systematycznie poziomy, ale chcę go ustawić w pionie. Co powinienem zrobić?
Witam
Może punkt 4 może pomóc:
"Utwórz orientację niestandardową: Plik -> Właściwości -> Widoki, aby utworzyć niestandardowe widoki kamery. W SOLIDWORKS można tworzyć niestandardowe orientacje w locie, korzystając z okna orientacji widoku. W Composerze zajęło mi to trochę kopania, ale znalazłem odpowiedź. Musisz przejść do Wypełnij -> Właściwości i wybrać lokalizację, do której chcesz dodać te nowe widoki.
Następnie przejdź do rzutni i utwórz "Niestandardowe widoki kamery". Możesz utworzyć do 4 widoków i nadać im nazwy. "
http://blog.capinc.com/2014/09/solidworks-composer-5-things-i-wish-i-had-known-from-the-beginning/
Witam
Przejdź do Pliki/Preferencje (prawy dolny róg obok Wyjdź z Kompozytora)/Kamera i sprawdź, czy zaznaczona jest opcja "Swobodny obrót (bez ograniczeń)".
W tym samym oknie, u dołu opcji "Przyrost dla obrotu i obrotu", wpisz 15°
Kliknij "Zastosuj", a następnie "OK".
Stań przed swoim modelem (na razie z problemem pionowym/poziomym). Popraw orientację za pomocą Alt + strzałki w prawo lub w lewo. Wystarczy 6 impulsów (6x15° = 90°).
Zobacz obraz