Problem z przepływem SolidWorks

Witam

W ramach projektu szkolnego wykonuję symulację hydrauliczną na turbinie śmigłowej. 

Moduł Solidworks Flow dostałem w swoje ręce prawie autonomicznie, jednak napotykam problem podczas symulacji obrotu koła.

Natężenie przepływu wynosi 1200 kg/s w stanie wlotowym, a ciśnienie statyczne zostawiłem na wylocie, aby przeprowadzić test.

Komunikat o błędzie wydaje się być związany z geometrią, ale nie widzę, gdzie to może być...

Komunikat solvera: Nieprawidłowe zakończenie solvera! Skontaktuj się z pomocą techniczną. Nie udało się przygotować - sprawdź geometrię.

Załączam plik SW z nadzieją, że ktoś pomoże mi odblokować sytuację.

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia

Dawid

manteau_et_roue1.sldasm

Witam 

Ponieważ plik SW jest zespołem, należy również dołączyć części, które go tworzą. 

1 polubienie

W oprogramowaniu oprogramowania musisz załączyć pliki, wykonując File ==>  sprzeciw na wynos lub spakuj i idź w zależności od posiadanej wersji.

Nie zapomnij również dołączyć wyników symulacji, w przeciwnym razie diagnostyka jest niemożliwa.

Pozdrowienia

Ups, przepraszam,

Zrobiłem to, nie wiem czy zawiera wszystkie elementy... Udało mi się uzyskać wynik, integrując podzespół i zaznaczając pole "Ulepszone zarządzanie geometrią".

Chodzi o to, aby sprawdzić moje teoretyczne obliczenia pod kątem prędkości przez koło. Plik nie jest ostatecznym badaniem, ale staram się najpierw zapoznać się z narzędziem, a następnie udoskonalić dane z mojego badania.

tuberouearbre1.zip