Witam wszystkich i jeszcze raz dziękuję, nauczyłem się wielu rzeczy.
GT 22: Problem polega na tym, że jeśli kiedykolwiek uda mi się go wymodelować, zostanie wydrukowany w 3D, aby służyć jako część macierzysta formy. Jak możemy wypełnić tę pustkę? Próbowałem wielu rzeczy, pogrubiania itp. ale wystarczy, że w spirali pojawi się mini skrzyżowanie i ściany wewnętrzne zaczną uciekać i nie mogę już pracować z częścią (nawet pół cięcia nie działa, część ma nieprawidłowe ciała..)
Coyote: po mojej stronie na powierzchni jest tak samo jak w wielu małych ściankach przecinają się jak na zrzucie ekranu, który umieściłem na początku rozmowy, nawet gdy sprawdzam bryłę. Czy dostajesz solidną bryłę?
A.Leblanc: Przerobiliśmy twoją sztukę i całkiem dobrze zrozumieliśmy historię równań, przynajmniej na twoim przykładzie, dziękuję!:)
Problem polega na tym, że kiedy przełączamy się na spiralę o zmiennym skoku, nie możemy mieć równania, w którym możemy wybrać całkowitą wysokość śmigła. Próbowaliśmy zrobić równanie dla każdej wysokości obrotu, ale w czasie zamiatania w usuwaniu materiału rozrywa część bardziej niż cokolwiek innego! Nie wiem, czy to jasne?
Część 6.SLDPRT