Na rysunku, gdy wstawiam część lub zespół, domyślnym stylem wyświetlania jest "jakość robocza", jeśli zapomnę przełączyć się na "wysoką jakość", podczas drukowania kończę z dużymi pociągnięciami i plan staje się nieczytelny.
Czy wiesz, jak mogę ustawić styl wyświetlania jako "wysokiej jakości" domyślnie?
Przeprowadziłem kilka testów i są to jedyne parametry, które mają wpływ (na moją pracę) poza bardzo dużym złożeniem (około 10 000 komponentów), które solidworks przełącza na jakość szkicu.
(ale mogłem się mylić, może są inne parametry).
Chcę wyjaśnić, że zmiany wchodzą w życie po wstawieniu widoków i nie zmieniają stylu już przedstawionych widoków.
Chyba, że się mylę, a jeśli mam dobrą pamięć, to oprócz tych parametrów trzeba się pobawić modelami.
O ile dobrze pamiętam, tworząc swój, musiałem wstawić widok z pliku, aby móc ustawić go na wysoką jakość, a następnie usunąć ten widok i zapisać model.
Aby zachować ustawienia, należy otworzyć plik złożenia lub rysunku części solidworks, zmodyfikować parametry wyświetlania (narzędzie, opcja, wydajność, przejdź do jakości obrazu) lub inne i zapisać plik jako szablon;
Szablony części (*.prtdot)
Szablony montażowe (*.asmdot)
Szablony rysunkowe (*.drwdot)
W katalogu "szablon" solidworks lub w dowolnym innym katalogu, który został ustawiony jako lokalizacja szablonów oprogramowania