Witam
mamy problemy z niektórymi złożeniami SLD 2013, które próbowaliśmy otworzyć w Solidworks 2014: możliwe jest otwarcie złożenia, ale nie reaguje ono już w oknie i gdy tylko chcemy coś usunąć (części, szkic, ...) Awaria SolidWorks
Po otwarciu i zapisaniu wszystkich części i podzespołów tego zespołu problem nadal występuje
Możliwe jest usuwanie konfiguracji, szkiców, umieszczanie niektórych komponentów w stanie usuniętym, zapisywanie, ale systematycznie, gdy otwieranie okna jest zamrożone, podczas gdy komponent wydaje się być możliwy do przesunięcia (widoczność krawędzi podczas przechodzenia kursora)
Odzyskaliśmy starą kopię zapasową zespołu, ale wynik jest taki sam - działał w 2013 roku
Czy ktoś ma ten sam problem?
Dobry wieczór
Co to jest dodatek Service Pack?
Dodatek SP0?
Witam
Właśnie przeprowadziliśmy instalację w SP 2
Obecnie nie spotkałem się z tym problemem, czy byłbyś w stanie wysłać nam mały zestaw, który ma ten problem?
1 polubienie
Witam
Z takim "błędem" już się spotkałem i to w prawie wszystkich wersjach.
Do wykonania są 3 testy (jeśli korzystasz z systemu Windows 7)
Jeśli w Narzędziach/Opcjach nie są otwarte żadne dokumenty, należy zaznaczyć opcję Emuluj funkcje OpenGl.
Możliwe jest również przetestowanie w tym samym miejscu, aby zaznaczyć opcję "Brak podglądu po otwarciu". Z drugiej strony możliwe jest, że zamiast wyświetlacza części lub zespołu, jesteśmy szarym wyświetlaczem.
Następnie w windows 7 musisz przejść do menedżera urządzeń i wyłączyć kartę graficzną (windows 7 przechodzi do podstawowego wyświetlacza bez żadnej akceleracji sprzętowej)
Jeśli jeden z tych testów jest rozstrzygający, to jest to problem z kartą graficzną, problem, który można rozwiązać w (chyba) 95% przypadków, zmieniając sterowniki.
To w pozostałych 5% albo to karta graficzna, która się psuje, albo jest za stara... W innym przypadku dane wykresu są uszkodzone... i tam tylko SolidWorks może naprawić problem...
Miłego dnia
Fabrice
3 polubienia
Witam
Ze względu na ochronę prywatności nie chcę wysyłać szablonu.
Zrobiłem kilka testów zaczynając od montażu z 2013 roku i przetwarzając go na stacji roboczej odłączonej od sieci tak przy braku możliwości dostępu do części i podzespołów i wynik jest taki sam.
Otworzyliśmy montaż w SLD 2013, usunęliśmy konfiguracje, szkice, równania, stany wyświetlania, a następnie otworzyliśmy pojazd pod 2014 rokiem bez dostępu do sieci (brak dostępu do zdjęć) i problem pozostaje ten sam...
nic nie pomogła aktualizacja sterownika przez ostatni certyfikowany przez SolidWoks i aktywacja OpenGL i "brak podglądu przy otwieraniu" też
Myślę więc, że 2014 rok uszkodził mi montaż
Najdziwniejsze jest to, że jeśli złożenie A jest zawarte w innym złożeniu B, możliwe jest otwarcie B, edycja A i zapisanie A, ale gdy tylko chcesz otworzyć A, SolidWorks zamyka się
więc zwrócę się do Gorącej Linii
W każdym razie dziękuję i życzę powodzenia tym, którzy będą mieli problem...