Problem na moich blokach

Cze wszystkim

Nie wiem, czy temat został już zapytany, więc przepraszam.

Mam problem z moimi klockami, pozwól, że wyjaśnię.

Stworzyłem bloki do pisania z ramką wokół komentarza w najlepszym razie zgodnie z postacią. Problem polega na tym , że kiedy zmieniam proporcje mojego bloku, ramka nie jest, więc muszę ją ponownie edytować, aby ramka mogła ją poprawnie wstawić. Problem polega na tym, że nasze oprogramowanie CAPM polega na tym, że kiedy odłożymy nasze plany z tymi blokami, ramki ponownie rozwiązują ten sam problem.

Witam

Próbowałem manipulacji, ale nie miałem żadnych problemów ze zmianą skali bloku, rozmiar pudełka był dobrze dopasowany.

Dla pewności, jakiego oprogramowania jesteś pewien?

Jeśli korzystasz z SolidWorks, czy masz mały przykład, który mógłbyś dołączyć, aby spróbować zrozumieć.

Mick

Kiedy go tworzę, sceneria jest w najlepszym wydaniu. Kiedy zmieniam proporcje bloku, nadal jest dobrze, ale kiedy zapisuję i zamykam, gdy go otwieram, daje mi załączony obraz

image_1.png

Witam cześć, może głupie pytanie, ale czy nie byłoby to spowodowane przerwami w wierszach?

Ponieważ w programie Inventor rozmiar ramki jest zmieniany poprzez podążanie za tekstem, a więc jednocześnie z podziałami wierszy. Możliwe było jednak przemieszczenie ramy, która po jej zakończeniu odzyskała się po przerwaniu linii

Czy możliwe jest posiadanie pliku CAD, aby zrozumieć konfiguracje?

Jeśli dobrze rozumiem, twoja notatka jest w bloku tylko po to, aby móc zastosować do niej współczynnik skali?

Czy ta notatka znajduje się w tle planu?

Próbowałem kilku manipulacji, ale nie mam problemu.

PS: Cote jest napisane Cote, a nie Cote, jak mogłem zobaczyć na twoim print screenie.

Mick

W załączniku znajdziesz blok.

Więc wstawiasz go, zmieniasz proporcje z 1 >= 2 zapisz, zamykasz plik i wtedy normalnie otwierasz klatkę do dwóch skoków.

bloc_de_teste.sldblk

Przetestowałem go właśnie teraz i nie mam żadnych problemów po zapisie i ponownym otwarciu.

Używam  2015 SP3.0, z którą wersją masz ten problem?

Mick

Mam problem z 2014 rokiem

Ok, nie mam tej wersji do przetestowania, ale jeśli V.DANJOU jest w tej samej konfiguracji, to prawdopodobnie jest to błąd, który został naprawiony w wersji 2015

I mam ten sam problem na 2015 roku...

Dziwne, dziwne...

Załączam mój rysunek, jeśli to pomoże

mise_en_plan3.slddrw

Mick

Podczas wstawiania bloku w skali 2 edytuj go i zmień zapisany  element (np. rozmiar ramki z nadgarstkami) następnie wykonaj "odbuduj", nadal nie masz błędu?

1 polubienie

Rzeczywiście, @Aurélien Fives Mam problem, jeśli zmodyfikuję tekst, a następnie wykonam Ctrl + Q, zrozumiałem, że problem pojawił się podczas ponownego otwierania planu.

Zrobiłem dwa lub trzy wyszukiwania, tak naprawdę nie widzę, jak to obejść...

Witam

Żądanie ulepszenia jest zawsze otwarte w SolidWorks.

Niestety nie ma rozwiązania:

SPR #:
694700

Stan:
Otwierać

Poprawa:
Nie

Gdy adnotacja skalowanego bloku jest edytowana, w polu tekstowym jest wyświetlany rozmiar oryginalny, a nie rozmiar tekstu skalowanego.

3 polubienia