Witam
nie mogę zgiąć ostatniej nogi, ponieważ usunąłem materiał, który wysyłam ci siatkę
Dziękuję
lf-qfp_20x20_144l_essai2.jpg
Witam
nie mogę zgiąć ostatniej nogi, ponieważ usunąłem materiał, który wysyłam ci siatkę
Dziękuję
Witam
Jaki jest ostatni etap?
Nadal nie rozwiązałeś swojego problemu?
Czy Twój materiał został usunięty przed złożeniem? Jeśli tak, spróbuj złożyć fałdę, rozłożyć, a następnie usunąć materiał.
Cześć Roffi,
Tak, ale nie chcę tego robić po tym, jak zrobiłem to na 3 łapy, ale 4 łapy nie działają
Witam
Jak określono w ostatnim żądaniu, jestem gotów spróbować to zobaczyć, ale potrzebowałbym części w formacie solidworks, aby móc przeprowadzić testy
Tak, to jest problem
Witaj nova141,
Tak jak obiecałem, poświęciłem trochę czasu na pracę nad twoim utworem.
Mogę potwierdzić, że problem wynika z usunięcia materiału, który masz po każdej stronie ucha (cóż, myślę, że to zrozumiałeś), rzeczywiście funkcje blachy w SolidWorks wymagają stałej grubości, której już nie masz, jeśli zrobisz te nacięcia.
Mam jednak na to rozwiązanie, ponieważ część jest stosunkowo złożona i ciężka, nie ukrywam, że nie wróciłem do pierwotnego projektu, więc oto podejście:
- Wypełniłem "nacięcia" po każdej stronie ucha funkcją ekstruzji
- Zrobiłem szkic na zakładce dla linii zagięcia i skorzystałem z funkcji "naszkicowane zagięcie"
- Dostałem swój pierwszy szkic, którego użyłem do wypełnienia nacięć, aby usunąć materiał i dzięki temu mam swoje nacięcia
Umieściłem mały zrzut ekranu drzewa tworzenia, aby było trochę bardziej znaczące.
Pozdrowienia
Witaj Thomas,
Czy możesz odesłać mi go z powrotem w formacie solidworks? dziękuję
nie ma problemu, jestem gotów odesłać go do ciebie... z drugiej strony nie zwróciłem na to uwagi i zrobiłem to w wersji z 2013 roku :(
Thomas
Jak stworzyć żółtą linię na kursach narzędziowych feacture managera możemy mieć ją na solid 2012
Dziękuję
W przypadku żółtego paska (nazywa się go paskiem blokującym!) znajduje się on na szczycie drzewa pokoju, tuż pod nazwą pliku.
Pozwala na
Zobacz pomoc tutaj -->http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/c_Feature_Freeze.htm?id=15525424b0434c66846add338010d750#Pg0
Nowość w 2012 roku ;-)
Jak wskazuje Vincentb, jest to pasek blokowania, można go aktywować w Narzędziach, Opcji, Ogólnych i zaznaczyć pole "Włączono pasek blokowania" (opcja jest dostępna w 2012 roku)
nie jest konieczne wykonywanie funkcji, aktywowałem opcję tylko po to, aby zaoszczędzić trochę czasu na rekonstrukcję podczas mojego projektowania