Jestem stażystą w biurze projektowym w firmie i muszę robić ilustracje techniczne na solidworks composerze, tylko podczas końcowego renderingu mam mały problem, mam podświetlenie (zielone) które jest odwrócone, jest to niepokojące, bo gdy przesuwam myszką po części, tylko część jest biała i cały ekran zmienia kolor na zielony.
Witam wszystkich, szukałem karty graficznej, jest aktualna, zrestartowałem kompozytora, nadal ten sam problem, a zarządzam plikami typu "smg" dla widoków na composerze, a potem muszę stworzyć "ilustrację techniczną", czyli renderować widok rozstrzelony, za pośrednictwem linku HTML (co nazywam ostatecznym renderingiem), te pliki HTML są typu svg.
Rzeczywiście, kiedy wyłączam podświetlenie, nie mam już tego problemu, tylko potrzebuję podświetlenia, aby mieć interakcję na moich częściach. Jestem rozczarowany^^'
Dzisiaj przedstawię Ci prostą metodę konfiguracji karty graficznej NVIDIA do korzystania z oprogramowania 3D. Źle skonfigurowana karta graficzna może generować problemy z wyświetlaniem lub, co gorsza, powodować błędy systemu. Domyślnie karta jest ustawiona na profil podstawowy , który umożliwia obsługę całego oprogramowania, ale w przypadku tego profilu niektóre funkcje karty graficznej są wyłączone.
Zobacz ten link : http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/param-trage-d-un-carte-graphique-nvidia