Witam
W pokoju napotykam problem z symetryzacją ciała
W załączeniu zrzut ekranu mojego utworu, a także komunikat wyświetlany podczas symetrii.
Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem i go rozwiązał?
Z góry dziękuję
probleme_symetrie_corps.jpg
Witam
W pokoju napotykam problem z symetryzacją ciała
W załączeniu zrzut ekranu mojego utworu, a także komunikat wyświetlany podczas symetrii.
Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem i go rozwiązał?
Z góry dziękuję
Witam
Dość techniczne rozwiązanie, ale takie, które często działa: uruchom ponownie SolidWorks lub nawet stację roboczą.
:-D
W przeciwnym razie, czy możemy próbować symetryzować funkcję lub twarze, a nie pole?
A zaznaczając "scal ... " ? A może bawiąc się innymi opcjami?
Witam
Jeśli dodasz tę część do innej funkcji symetrii, takiej jak 2 lub 6, jak to wygląda?
Witam
Przepraszam, ale nigdy nie spotkałem się z takim komunikatem podczas symetrii (a jednak widziałem kilka :).
Na pierwszy rzut oka powiedziałbym, że ma problem ze skalą, importowana część jest za duża lub za mała w porównaniu z podstawową częścią (ścianą lub inną, która m%!de) i zdaje sobie z tego sprawę na podstawie symetrii...
Trudno odpowiedzieć bez pliku, ale należy wykonać kilka testów, aby zidentyfikować problem, ponieważ ".pl" mówi, że ponowne uruchomienie jest pierwszą opcją. Wypróbuj drugi typ symetrii. Umieść słynną część w zespole i ustaw symetrię na poziomie zespołu. itd...
Poprzez eliminację dowiadujemy się, co mu nie pasuje...
Witam, czy próbowałeś sprawdzić "Pełny podgląd"?
Witam
Rozwiązaniem w tym przypadku pozostaje aktywacja funkcji " scal części wolumetryczne " i " propaguj właściwości wizualne " do przetestowania.
W przeciwnym razie, jak .PL mówi, zrób symetrię funkcji zamiast głośności (w tym samym menu), uważając, aby nie zapomnieć o żadnej funkcji :)
Dziękuję za odpowiedzi, ale żadne z waszych rozwiązań nie działa.
Rozwiązałem swój problem w następujący sposób
Symetria była problemem na części importowanej do mojej części, więc zerwałem połączenie z modelem, zaznaczając wcześniej "funkcje importu z oryginalnych części", a symetria ciała cudownie działa.
Dziękuję Wam wszystkim