Problem z używaniem wykresu programu Excel w rysunku Solidworks 2014

Witam

Mamy problem z  rysunkami solidworks, musimy wstawiać krzywe, które robimy w Excelu, ale czasami błąd wykresów, zwłaszcza tekstów, patrz załączony obraz.

Nie wiem, czy masz inny sposób na tworzenie wykresów na rysunkach, zwykle problem pojawia się podczas kopiowania/wklejania lub edycji.

Myślałem, że może to pochodzić z poprawki KB983396, ale a priori jest już w moim poście, ale nadal mam problem...

probleme.png
1 polubienie

Witam

Zwykle, gdy wstawiam grafikę, tworzę ją przed plikiem PDF lub obrazem , a następnie kopiuję i wklejam do rysunku. Jedyny problem polega na tym, że kiedy modyfikujesz wykres, musisz pomyśleć o ponownym zrobieniu go w formacie PDF lub obrazie i ponownym zaktualizowaniu go na rysunku.

Witam

Czy jest to SP5 wersji 2014 SolidWorks?

Jaka to wersja Excela (Office?)

manu67  Nie chcemy przechodzić przez PDF, ponieważ jest zbyt restrykcyjny do aktualizacji, ale to prawda, że o tym wspomnieliśmy

.PL to rzeczywiście SP5 i wersja Excel w wersji 2013 na mojej stacji roboczej, w wersji 2010 na innej stacji roboczej, na której  również przeprowadziliśmy testy.

Witam

KB, który powoduje problemy i należy go odinstalować, jest następujący: KB 3072630 (ale nie jestem pewien, czy dotyczy to wersji 2014)

Zobacz tutaj, aby zapoznać się z rezolucją:

http://www.mycadblog.fr/problemes-solidworks-rencontres-apres-la-mise-a-jour-de-microsoft/

Aby odbić się od top@.PL

Nie należy instalować kb przed zainstalowaniem oprogramowania?

innymi słowy musi być zainstalowany i po posiadaniu SW i tych SPs?

.PL 3072630 KB jest obecny na moim komputerze, skutecznie wyłączyłem go podczas instalacji, wykonałem nawet naprawę instalacji solidworks, ale bez powodzenia. Więc odłożyłem go z powrotem i oczywiście nadal ten sam problem.

Fab Camp  rzeczywiście łatka musi być wyłączona przed zainstalowaniem oprogramowania i SP, w przeciwnym razie wszystkie moduły nie zostaną zainstalowane, miałem już problem i nie mogłem uruchomić narzędzia do kompozycji do domu na przykład...

A priori brak Rozwiązania, problem został zgłoszony do SolidWorks (odniesienie: S-069112): 

Po wstawieniu programu Excel do rysunku w programie Excel tworzony jest wykres liniowy. Podczas edytowania pliku Excel i wyświetlania go w SolidWorks, wykres liniowy jest rozmyty. Czy możliwe jest, aby linie wyglądały tak, jak podczas edycji pliku Excel?

A oto ich odpowiedź:

Nie. Nie ma możliwości dostosowania wyświetlania po stronie SolidWorks. To zachowanie, w którym występują różnice między wyglądem wykresów liniowych po wstawieniu ich jako obiektów, a sposobem, w jaki wyglądały, gdy były opracowywane w programie Excel, nie jest ograniczone do SolidWorks. Na przykład to samo dzieje się, gdy pliki programu Excel są wstawiane do programu Word podczas tworzenia obiektów i wykresów liniowych.

Czy masz ten sam problem podczas wstawiania grafiki do pliku Word?

Witam,  oprócz wszystkich odpowiedzi sugeruję skorzystanie z kilku samouczków w Internecie, aby móc opanować oprogramowanie, szczególnie dla programu Excel. Istnieją wyspecjalizowane witryny, które oferują kursy online.

.PL, dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem. Niestety trochę tak wyglądało (problem z rozmiarem pliku OLE), ale w wordzie nie mam problemu.
 Mogę przerobić plik Excela, rysunek, ... niemożliwe jest uzyskanie odpowiedniego wyniku. Często za pierwszym razem, gdy go wkładam, działa, zamykam, a następnie ponownie otwieram plan, a potem idzie masowo...

Emanuptt55_1 dziękuję za propozycję, ale nie sądzę, żebym znalazł rozwiązanie takiego problemu w samouczku, ale jeśli kiedykolwiek znasz taki, który pasuje, jestem naprawdę zainteresowany.