Zainstalowałem Solidworks 2015 na laptopie z systemem "Windows 10.
Podczas uruchamiania otwiera się okno informujące mnie, że plik VBE6EXT. Nie można naliczyć opłaty OLB. Powinienem zaznaczyć, że na moim komputerze stacjonarnym, również pod systemem Windows 10, działa bez problemu.
Jeśli masz program Excel na swoim komputerze, sprawdź, czy zainstalowana wersja jest kompatybilna z Twoją wersją oprogramowania, w przypadku SW2015 jest to Excel 2010 lub 2013.
SolidWorks 2015 jest kompatybilny z systemem Windows 10 z wyjątkiem dodatku SP5.
Ponadto musisz wyłączyć dostęp do Internetu, klikając w górnej części okna, aby instalacja przebiegła bezproblemowo (Wskazówka udzielona przez serwis pomocy Cadware)
Mój problem został rozwiązany, aby działał, musi być zainstalowany Exel
Witam Właśnie zainstalowałem wersję 2022 SP4 i teraz mam ten błąd VBE6EXT.olb. Nie mam na komputerze oprogramowania firmy Microsoft. Czy ktoś ma ten sam problem? Dziękuję wszystkim za pomoc.
Przede wszystkim witam na forum. (Tylko mała uwaga: w zasadzie nie unikamy kopania i zamiast tego tworzymy własny wątek)
To powiedziawszy, czy możesz określić, dlaczego mówisz "Nie mam oprogramowania Microsoft na komputerze"
W tym przypadku plik jest rzeczą Visual Basic. Mój problem polega na tym, że istnieje wiele wersji VB, z których niektóre nie zawierają wszystkich modyfikacji. Gorąca linia walczyła przez 1/4 godziny, aby dostarczyć mi dobrą poprzednią wersję VB.
Ponieważ właśnie zainstalowałeś 2022 /SP4, więc jesteś w trakcie konserwacji, sugeruję, abyś poprosił infolinię o przywrócenie poprawnej wersji Visual Basic.
Pozdrowienia
PS: Patrzę na mój komputer, aby sprawdzić, czy mogę znaleźć numer wersji zgodnej z 2022
Czyli nie pakiet MS Office? Jest to niezbędne do prawidłowego działania oprogramowania, dlatego należy je zainstalować w pierwszej kolejności. Uważaj, aby nie była to wersja " Cloud "