Plik prt/asm z wizualizacją problemu w PDM

Witam

Gdy chcę otworzyć plik prt/asm w PDMworks (stara wersja!), nie mogę go wyświetlić. Wyświetla mi się okno z informacją, że muszę otworzyć plik. Jednak kiedy klikam na otwórz/zapisz, pokazuje mi się pusty edrawings. Klikam na Anuluj, pokazuje mi się strona z "nawigacją do anulowanej strony internetowej".

Wszystkie okna, które się pojawią, zostaną dołączone.

Dziękuję za pomoc.

fenetre_ouvrir-enregistrer.jpg

Witam

Może to błąd, domyślam się, że jesteś zmęczony otwieraniem/zamykaniem tego pokoju lub edytowaniem go, aby zobaczyć jakiekolwiek zmiany.

Jaka jest Twoja wersja oprogramowania i Twoja wersja PDM.

Jaka jest wersja pliku, którą chcesz otworzyć?

Witam

Myślę też o konflikcie wersji plików. Zauważ, że gdy pliki są zbyt stare w porównaniu do wersji SW zdarza się, że nie da się ich otworzyć lub przynajmniej tylko na niektórych stacjach roboczych (z czym to ma związek, joker)

Ponieważ PDM obsługuje tylko wersje od n do n-2 oprogramowania (PDM2016 kompatybilne SW2014 do SW2016), nie jestem pewien, czy bardzo stare pliki są kompatybilne (w naszym PDM2014 mamy pliki z 2009 roku, które otwierają się bez żadnego problemu, ale nie przeprowadziłem testu na PDM2016, który wkrótce wdrożymy).

Najlepszą rzeczą do zrobienia jest konwersja plików w repozytorium podczas ewolucji oprogramowania, narzędzie do konwersji PDM jest do tego bardzo praktyczne.

Wersja PDM to 2016 wraz z oprogramowaniem.

Tak samo skonfigurowane stanowisko mamy w naszej firmie. I działa to bardzo dobrze.

To prawda, że tak naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie czyta plików.

Dzwoniłem na infolinię trzy razy i trzy razy rozwiązali pb. I za każdym razem błąd wracał po kilku dniach.

Konflikt występował, gdy dodatek symulacyjny był otwarty w tym samym czasie lub tylko aktywny.

Wyłączyłem go i działa.

Teraz mam rok 2017, konfliktu już nie ma.