Cze wszystkim
Mam mały problem z moim przybliżaniem co najwyżej rysunku,
kiedy klikam ten, jest pomniejszony do maksimum , tak jakbym miał ukryty widok, adnotację lub inny (super) z dala od mojego arkusza roboczego, sprawdziłem i nie jestem nic z tego wszystkiego wokół,
z drugiej strony zdałem sobie sprawę, że jeśli usunąłem widok przekroju, powiększa się on na moim arkuszu,
Czy kiedykolwiek komuś się to zdarzyło?
Z góry dziękuję za odpowiedzi,
Juliański.
Możesz nic nie widzieć na swoim rysunku, ale sprawdź w 3D, czy nie masz elementu takiego jak lub inne bardzo daleko. Czasami przeciągnij i upuść może spłatać kilka sztuczek.
Remi
3 polubienia
Witam
Tak, dotarliśmy już do domu, w naszej wersji 2014...
Ale poza przerobieniem widoku bez widoku przekrojowego, nie znaleźliśmy jeszcze rozwiązania tego problemu...
Ale ponieważ nie był to dla nas poważny problem, nie złożyliśmy prośby tutaj na Lynkoa ;), ale jeśli ktoś zna odpowiedź to też jestem zainteresowany:D
Steve
Witam
Od wersji z 2015 roku arkusz został powiększony, aby to zrekompensować.
Fred
Nigdy nie miałem problemu, ale jeśli to cięcie jest nieuniknione, aby obejść problem, przyciąć widok.
1 polubienie
Witam
Spróbuj zaktualizować do najnowszej wersji SolidWorks, może to rozwiązać problem (i inne).
Dla SolidWorks 2013, 2014 i 2015 jest to SP5. I 2016 SP2 już za kilka dni.
Dziękuję za odpowiedzi,
W przypadku przycinania nie rozwiązuje to problemu,
Z drugiej strony w wersji z 2015 roku, jeśli jest powiększenie arkusza, odpowiada mi to, ponieważ wkrótce musimy przełączyć się na wersję 2015,
po tym, jak jedna osoba ma rozwiązanie, myślę, że inni będą zainteresowani,
i postaram się, czy przegłosując mandat europosła w 2015 roku, czy to rozwiąże problem
Juliański.
mówisz: "Jeśli chodzi o przycinanie, to nie rozwiązuje problemu",
Czy to oznacza, że mimo kadrowania zoom nadal jest zbyt szeroki?
Tak, to wszystko, zoom jest nadal bardzo daleko,
Witam
Jestem w SW2015
Czy możesz wysłać swoją część i rysunek do sprawdzenia i czy po konwersji uzyska pozytywny wynik, czy też pochodzi z Twojej części lub rysunku?
Miłego dnia.
Przepraszam, że nie odpowiedziałem wcześniej,
W przypadku problemu przeszliśmy na SW2016 w tym tygodniu w tej wersji plan, który miał problem w wersji 2014, jest kontynuowany w 2016 roku, więc najlepszym rozwiązaniem jest Zoom dostosuj arkusz,
Dziękujemy za udział i pomoc