Problemy ze spawanymi profilami konstrukcyjnymi

Cze wszystkim. Tutaj mam mały problem z modułem konstrukcji spawanej w solidworks 2014 

Już wyjaśniam, w mojej firmie mam różne profile w bibliotece lamp itp itp... Niestety brakowało mi profilu 50x20x3, miałem 50x20x2, ale ponieważ chciałem zrobić symulację, aby przetestować opór na siły mojego podwozia, stworzyłem ten profil. Jak na razie nie ma obaw. Mój problem polega na tym, że kiedy wchodzę na rysunek i chcę zrobić zakres przepływu dla produkcji, kolumna opisu w tabeli pozostaje pusta, co nie ma miejsca w przypadku innych profili pod kątem kątów i długości, jest dobrze, nie martw się.

Przystąpiłem do tworzenia nowego szkicu profilu w następujący sposób:

- Otworzyłem plik 50x20x2  (plik SLDLFP)  zapisałem go jako kopię i kontynuuję, następnie otworzyłem 50x20x3 (ten, który właśnie utworzyłem) i zmieniłem grubość rurki na 3 mm , którą ponownie nagrałem, a potem faktycznie nie chce, żebym pokazywał to w zakresie natężenia przepływu na moim rysunku? 

Dziękuję za pomoc. 

Witam

Czy od tego czasu ponownie uruchomiłeś Solidworks?

Oto jak utworzyć profil:

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Weldments_-_Creating_a_Custom_Profile.htm?id=c4903ecff5f940e2b2a118686ed16c9a

2 polubienia

Tak, od tego czasu zrestartowałem oprogramowanie, a nawet cały komputer od tego czasu, ale nadal nic.

Profil działa, ale tabela z listą części spawanych pozostaje pusta  Załączam 1 obraz 

test_1.png

Witam

Czy właściwości pliku SLDLFP są wypełnione poprawnie?

2 polubienia

Witam, kiedy mówisz o właściwościach SLDLFP, mówisz o tej w moim pokoju lub szkicu, który znajduje się w pliku SLDLFP  

Myślę, że w drugim, ale nie wiem jak ustawić właściwości tego słynnego SLDLFP

To nie ja wcześniej założyłem inne profile. 

Ten w pliku SLDLFP.

Mają te parametry, jak inne.

sans_titre.png
1 polubienie

Tak, świetnie, właśnie znalazłem odpowiedź, ale nagle po prostu napotykam mały problem, jest postać, której nie rozumiem, a ponieważ nie można skopiować wkleić ... powąchać, a oto zdjęcie. Wygląda jak kropka, ale powyżej mógłby mi ktoś powiedzieć, co to jest? 

image_2.png

To wszystko, rozwiązałem swój problem, wszystko, co musiałem zrobić, to zrobić ctrl + c i ctrl + v w 50 x 20 x 3 i zmodyfikować wartości. Bardzo dziękuję ;) 

1 polubienie