Jeśli została ona już wstawiona przed dodaniem konfiguracji, nowa konfiguracja nie wygląda tak, jakby przechowywała w pamięci wskazówkę dotyczącą pliku.
Jeśli pobrałeś bibliotekę Axemble 3D, w obszarze "Baza danych dokumentów" w myCADservices znajdziesz również dokumentację, w której możesz ewentualnie modyfikować i dostosowywać standardowe elementy.
Próbowałem się ponownie zintegrować , ale to samo.
Sprawdziłem gormat collones nickel.
W konfiguratorze umieściłem 2 obrazki, jeden pokazujący, że wybór długości nie istnieje (zaczyna się od 25, podczas gdy ja stworzyłem 16 i 20), a w drugim widać, że konfiguracja istnieje i działa bardzo dobrze.
@gt22: problem nie dotyczy rodziny części, nowa konfiguracja jest dobrze poinformowana i jest dostępna, jeśli klikniesz na komponent i wybierzesz "Właściwości komponentu".
Z drugiej strony śliniaki Axemble korzystają z funkcji "wydawcy konfiguracji", która pojawiła się w 2010 lub 2011 roku i to w tym zastosowaniu nie działa, patrz zdjęcia samos024!
Rozwiązanie Yves'a, przetestowane i zatwierdzone, nie wiem, czy to błąd, czy ograniczenie, czy "normalna" operacja, ale jest sposób, aby się z tego tak wydostać.