Problemy z elementami projektu Axemble

Witam

W bibliotece projektów Axemble stworzyłem dodatkową konfigurację (brakujące Lg), póki co nie ma problemu.

Moja konfiguracja jest dobra, z drugiej strony, gdy chcę ponownie skonfigurować mój komponent, nowa długość się nie pojawia, dlaczego?

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia.

Problemy ze skrzynką narzędziową!!!!!!!!!!!!!

Dużo solidnego pracownika

Odtwórz swoją osobistą bibliotekę akcesoriów za pomocą rodziny części

@+ ;-)

Witam

Musisz ponownie włożyć!

Jeśli została ona już wstawiona przed dodaniem konfiguracji, nowa konfiguracja nie wygląda tak, jakby przechowywała w pamięci wskazówkę dotyczącą pliku.

Przynajmniej ja tak to robię.

@+

Witam

Jeśli pobrałeś bibliotekę Axemble 3D, w obszarze "Baza danych dokumentów" w myCADservices znajdziesz również dokumentację, w której możesz ewentualnie modyfikować i dostosowywać standardowe elementy.

http://www.mycadservices.com/store/fr/bibliotheques-3d-axemble/documentation-de-la-bibliotheque-de-composants-standard-3d-axemble.html

Pozdrowienia

modification_des_cotes.jpg
2 polubienia

Dzięki za informację,

Próbowałem się ponownie zintegrować , ale to samo.

Sprawdziłem gormat collones nickel.

W konfiguratorze umieściłem 2 obrazki, jeden pokazujący, że wybór długości nie istnieje (zaczyna się od 25, podczas gdy ja stworzyłem 16 i 20), a w drugim widać, że konfiguracja istnieje i działa bardzo dobrze.

sans_titre_1.jpg

Dsl oto drugi.

sans_titre_2.jpg

A więc.......................

Mam ten sam problem co Ty właściwie, mam swoją konfigurację we właściwościach mojego komponentu, ale nie wtedy, gdy używam menedżera konfiguracji?????

Jeszcze bardziej szalone jest to, że w moim pliku Vis, jeśli testuję Configuration Managera, działa.

Prosimy, pomóż nam!

@+

1 polubienie

..................._BIS 

.................. Problemy ze skrzynką  narzędziową !!!!!!!!!!!!!

Dużo solidnego pracownika

Odtwórz ich osobistą bibliotekę.............................. Rodzina części Via

@+

@gt22: nie mówimy o skrzynce narzędziowej, ale o osobistym numerze startowym stworzonym za pomocą rodziny części i menedżera konfiguracji...

Jeśli utworzyłeś własną rodzinę części

ze wszystkimi odpowiednimi danymi kontaktowymi

Jest to ostatnie pomieszczenie otwarte normalnie, które pozostaje priorytetem po przejęciu części

W domu działa to tak

@+

@gt22: problem nie dotyczy rodziny części, nowa konfiguracja jest dobrze poinformowana i jest dostępna, jeśli klikniesz na komponent i wybierzesz "Właściwości komponentu".

Z drugiej strony śliniaki Axemble korzystają z funkcji "wydawcy konfiguracji", która pojawiła się w 2010 lub 2011 roku i to w tym zastosowaniu nie działa, patrz zdjęcia samos024!

@+

Jest to błąd SolidWorks.

Musisz przejść do konfiguracji Managera i musisz ponownie kliknąć przycisk "Zastosuj", aby ponownie odczytać plik Excel (tabelę).

Normalnie przycisk jest wyszarzony (ponieważ nie ma nowych zmian).

Wybierz jedną ze zmiennych, zmodyfikuj ją, a przycisk "Zastosuj" będzie wtedy dostępny.

Ponów manipulację, jeśli chcesz znaleźć oryginalną nazwę zmiennej, którą zmieniłeś.

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno, jeśli nie, nie wahaj się mnie zapytać

Yves

5 polubień

DZIĘKUJĘ Yves!!

Świetnie, musiałeś to wiedzieć!

@+

Osobiście nie byłam gotowa na to, aby go znaleźć!

Dziękuję

Rozwiązanie Yves'a, przetestowane i zatwierdzone, nie wiem, czy to błąd, czy ograniczenie, czy "normalna" operacja, ale jest sposób, aby się z tego tak wydostać.

Dziękuję Yves,

Ja również sprawdzam poprawność metody.

Pozdrowienia.

Idealnie, wszystko jest dobrze w najlepszym ze wszystkich światów.

Nie zapomnij przypisać "najlepszej odpowiedzi", aby to pytanie zostało zamknięte.

Miłego tygodnia wszystkim

1 polubienie