Witam, pracuję na SolidWorks 2015 i SolidWorks 2015 zaczyna się ładować i zawiesza dość regularnie. Proces sięga 25 procent i nic więcej nie możemy zrobić, zmuszeni do ponownego uruchomienia.
Mamy 4 stacje robocze Z400 i na 4 jest to samo.
Ponadto trudno jest znaleźć przyczynę: często związaną z naprężeniami lub po prostu ze zmianą wymiaru, modyfikacją otworu lub przesunięciem części.
Czy ktoś ma jakieś informacje, które pomogą mi rozwiązać ten problem?
W samouczku wyjaśnia zasady, których należy przestrzegać, aby nie zawiesić się na dużych złożeniach lub ograniczeniach konfiguracji komponentów itp. od 55 minut
Dziękuję za odpowiedzi. Zestawy naprawdę nie są duże. Około 20 sztuk z mojej strony. Większość z nich jest spawana mechanicznie.
Mieliśmy wiele problemów z użyciem części o dużej powierzchni ze stycznymi.
Irytujące jest to, że nawet w małych zespołach bez żadnych szczególnych ograniczeń oprogramowanie ulega awarii...
Zmieniłem sterowniki karty graficznej wczoraj i przedwczoraj, ale problem nadal występuje. Przełączyłem się również na SP2.0 i problem nadal występuje.
Nie korzystam z przybornika, mam własne komponenty handlowe.
Rzucę okiem na samouczek, aby zobaczyć, czy mi to pomoże
Wskazane jest, aby całkowicie przerobić konfigurację i nie przejmować pliku z poprzedniej wersji, czy to właśnie zostało zrobione?
W przeciwnym razie spróbuj skontaktować się ze sprzedawcą, zwłaszcza jeśli specjalizuje się w SolidWorks...
A gt22: Powiedziano mi, żebym używał tylko z SP1... jeśli powiesz mi, żebym zaczął od SP3, równie dobrze możesz poczekać bezpośrednio na SW 2016!!
W .PL: Używałem starych wersji na moich 4 stacjach roboczych... ale dlaczego ogólne ustawienia konfiguracyjne mogą powodować problemy z awarią oprogramowania?
Wczoraj otrzymaliśmy list od Axemble, który odradza instalację SW2015 SP0 i SP1 z powodu dużych błędów (z tego powodu Solidworks stworzył wersję SP1.1)
Może pochodzić stamtąd.
Osobiście jestem na SW2015 SP2 z dużymi złożeniami i nie ma już problemów ani nowych problemów w porównaniu do wcześniejszych.
@gt22 słusznie, zaleca się (oczywiście nie oficjalnie!) korzystanie z wersji oprogramowania tylko z SP3, a nawet SP4. Jasne, pracujemy z późną wersją, ale ze znacznie mniejszą liczbą błędów!
Nie bez powodu wiele firm korzysta z wersji SW z poprzedniego roku.
A gt22 i .PL: dziękuję za propozycje, ale w swoich 2 przypadkach musisz wrócić, aby nic nie stracić. Gdybym był sam, chętnie bym to zrobił, ale jest nas 4 osoby, co komplikuje sprawę i zmusza mnie do wyboru najbardziej prawdopodobnych i logicznych ścieżek.
W Coyote tor wydaje się ciekawy, postaram się popracować nad lokalnym projektem przez kilka dni, aby zobaczyć efekt, ponieważ dzisiaj pracujemy na 2 serwerach (2 różne fabryki), które synchronizują się w nocy, aby następnego dnia mieć pracę wszystkich.