Graficzny program do rysowania?

Witam, szukam programu graficznego do szybkiego rysowania w 3D

te muszą być przedstawione częściowo "zdjęte" z powłok i ekranów, aby pokazać różne warstwy konstrukcji.

Idealnie byłoby, gdyby umiała ona wprowadzać takie wymiary jak grubości okładzin, średnice, rodzaj stopów (odpowiadających konkretnemu kolorowi) przewodników. Błyszczący lub matowy wygląd w zależności od rodzaju osłon itp.

Celem jest opracowanie kart technicznych, arkuszy sprzedaży i arkuszy produkcyjnych, które są jak najbardziej zbliżone do rzeczywistości.

W załączeniu znajduje się przykład tego, co chcielibyśmy poprawić

Dziękuję za pomoc

Gérald

08146_iec_-_ex_2p0752_pvc-iscr-oscr-pvc-dsta-pvc.pdf

Witam

W CAD wszystko jest możliwe, ale o ile mi wiadomo, nie ma gotowego programu do tego rodzaju pracy, ale widziałbym Twoje pytanie, a raczej wyzwanie w części wyzwań na tej samej stronie.

Po tym, jak brakuje jakiejś informacji, na Twoje żądanie oprogramowanie używane w Twojej firmie (jeśli takie posiadasz).  

W przeciwnym razie dobry aparat i ściągacz izolacji mogą załatwić sprawę.

Pozdrowienia

Bastien

Witam

Całkowicie zgadzam się z Bastienem! 

Nie masz dedykowanego oprogramowania do swojej prośby, ale na szczęście dla Ciebie, każde oprogramowanie może to zrobić śpiewająco!

Na przykład, oto typ produktu, który można uzyskać z Solidworks 2013 sp3 i jego modułem renderowania: http://imagik.fr/view/24679.

Dodatkowo masz możliwość edycji konfiguracji, które generują wszystkie Twoje kanały w 3D  na przykład z pliku Excel :-)

Informuj nas na bieżąco lub podaj nam więcej informacji o swoim budżecie lub innym, a my możemy Cię poprowadzić jak sądzę ;-)

Arthur

1 polubienie

Dziękuję Bastienowi i Arthurowi,

Wiem, że prawie każdy program graficzny może wykonać to zadanie, dowód, używam dziś Corel Draw, który jest daleki od bycia idealną aplikacją. (Tylko że ten, znam go mniej więcej dobrze)

celem jest właśnie ułatwienie tego procesu tworzenia, który zajmuje mi średnio od 2 do 3 godzin dziennie, poprzez automatyzację zadania z poziomu tabeli Excel, która jest moim źródłem informacji.

Budżet jest ograniczony, ale może spuchnąć, jeśli zaoszczędzi mi co najmniej godzinę dziennie....

Jeszcze raz dziękuję

Gérald

pewne jest to, że Corel Draw nie jest właściwym oprogramowaniem, ale za pomocą catia, solidworks lub innego oprogramowania 3D punktem wejścia może być arkusz Excela, wprowadzając różne warstwy wątku i wreszcie mieć obraz réaliste.si dziś spędzasz 3 godziny jutro (pod pozorem gotowego pliku) poświęcisz tylko czas na wprowadzanie danych (potencjalnie 15 minut).

Po problemie, jeśli nie masz licencji na oprogramowanie Volumique, będziesz musiał znaleźć kogoś, kto może to zrobić za Ciebie lub .....

Bastien

Witam, w twoim pytaniu jest część odpowiedzi jestem w złączach wojskowych, złączach okablowania itp. Pro-E posiada moduł okablowania, wystarczy stworzyć standardową i specyficzną bibliotekę okablowania, a następnie z podstawowymi funkcjami tworzenia krzywych skręcać i grać.

Pracując z pakietem cabing w SolidWorks Premium, można robić bardzo, bardzo miłe rzeczy.

Wtedy trzeba zadać sobie pytanie: "czy chcę projektować i reprezentować, czy po prostu tworzyć piękne obrazy"

Okablowanie SolidWorks zaoferuje Ci tablicę gwoździową i zestawienie materiałów...

Miłego dnia

Czy SolidWorks Electrical nie byłby odpowiedzią na Twoje potrzeby?

http://www.solidworks.fr/sw/products/solidworks-electrical.htm