ProjectManager 2024 z dodatkiem SP2

Witam;

Próbuję przetestować nową wersję Project Managera narzędzi MyCadTool 2024 sp2.
Szczerze mówiąc, nie bardzo rozumiem, dokąd Visiativ chce iść z tą nową wersją...

Przykład:

Ogólnie rzecz biorąc, nasze biuro projektowe korzysta z ProjectManagera w następujący sposób:

• Duplikacja całości lub części zgromadzenia (i posłów do Parlamentu Europejskiego) do innego katalogu.
  • Filtrujemy elementy naszej biblioteki, aby ich nie duplikować.
  • Zmień nazwy plików (pierwsze x znaków nazwy pliku).
  • Usuwanie tabelek zmian, dat utworzenia...
  • Modyfikacja pola specyficznego dla lokalizacji plików XML właściwości SmartProperties.

Podczas testowania (szybko przyznaję) nowej wersji, już natykam się na opcję zmiany nazw plików:

W starej wersji: (kliknij na obrazek, aby powiększyć)

To samo w nowej wersji:

Jak nie popełniać błędów przy zmianie nazwy w 2024 sp2, gdy nic nie jest łatwo widoczne.
Kliknięcie starej wersji przycisku " Modyfikuj " odpowiada dwóm kliknięciom nowej wersji (ale uważaj, nie powinieneś klikać na koło zębate, ale na mały ołówek... ale nie drugi raz...).

Mam nadzieję, że Visiativ niezwłocznie poprawi sytuację, aby powrócić do bardziej praktycznego i czytelnego interfejsu. (Dla mnie musisz poświęcić swój interfejs generowania pól w takiej formie, w jakiej obecnie istnieje, dobrym pomysłem jest uczynienie go powszechnym narzędziem, ale ze szkodą dla jego czytelności i łatwości użycia...
Czy pomyślałeś o najstarszych użytkownikach, którzy spędzili lata na udoskonalaniu tego typu narzędzia w odniesieniu do swojego zastosowania/pracy?

Cóż, teraz, gdy już wygłosiłem tyradę, chciałbym poznać opinię innych użytkowników tego narzędzia...

Pozdrowienia.

2 polubienia

Za to podwójne kliknięcie mogę Ci odpowiedzieć, zadałem pytanie na infolinię (vis-à-vis integracji)
Chodzi o to, aby móc stworzyć listę ulubionych.
Przykład z integracją do Utwórz wartość, naciśnij przycisk + w 1.
Aby utworzyć ulubione, kliknij prawym przyciskiem myszy wartość właściwości w polu 2 i dodaj do ulubionych.
Aby wybrać ulubione, kliknij 3.

W Menedżerze projektów, jeśli nadal masz taką samą liczbę znaków do zastąpienia, może to być dobre, jeśli nie...

Do integracji i mojego użytku jest to praktyczne, po prostu utwórz jeden lub więcej ulubionych na post (tutaj nazwa projektanta)

Infolinia potwierdziła mi, że lekarz w tej kwestii jest niejasny! :crazy_face:
A może nawet niepraktyczne w jakimś narzędziu, jeśli za każdym razem musisz modyfikować.

1 polubienie

Właśnie poświęciłem kilka minut na nową wersję, rzeczywiście brakuje czytelności informacji, wybranych opcji, podczas gdy dokładnie opcje powinny być widoczne na pierwszy rzut oka, może dodając okno podsumowania, ponadto na wyświetlaczu brakuje kontrastu między bielami i szarościami i bielami...
Na szczęście jest przycisk do szybkiego przełączenia się na starą wersję.
To powiedziawszy, prawdę mówiąc, nie używam już ProjectManagera.
Wolę PackAndGo ze względu na większą czytelność.
Dodatkowo niedługo (przed końcem roku) przejdziemy na nowy ERP więc myślę, że to będzie koniec tego typu manipulacji, czasem niebezpiecznych.
Miłego dnia

2 polubienia

Zgadzam się z użyciem z integracją: wartości pól, które mają być modyfikowane, są najczęściej stałe...
Z drugiej strony, nawet jeśli możliwe jest tworzenie " ulubionych ", aby zobaczyć ich zawartość, nie jest to praktyczne, musisz przejść przez dwa lub trzy okna różnych interfejsów...

I mam (bardzo) złe uprzedzenia na temat zaawansowanych reguł, które przyniosły mi kilka godzin rozmów telefonicznych z gorącą linią, plus kilka dni wewnętrznych badań w Visiativ, zanim zdałem sobie sprawę, że zapisanie zaawansowanych reguł zakłóciło edycję/tworzenie prostych reguł w BatchConverter... (Błąd nie jest wymieniony w modyfikacjach wersji SP2...).

Ten interfejs bardzo mnie martwi o przyszłą wersję Smartproperties... Mam tylko nadzieję, że rozszerzą kompatybilność starych narzędzi Mycad z przyszłymi wersjami Solidworks...

3 polubienia

Coralie właśnie umieściła w Internecie informacje o wydaniu SP2.
:wink:

2 polubienia

@Maclane będziesz mógł otworzyć kulę skarg!

2 polubienia