Być może możemy sobie wyobrazić zastosowanie indeksującego silnika elektrycznego z przekładnią zębatą lub układu pneumatycznego typu sekwencyjnego aparatu podziałowego (załączam przykład tego ostatniego układu.
Ale jeśli jesteśmy standardami złota, to od razu jest to bardzo drogie.
Są też serwomotory z konfigurowalnym serwonapędem, ale które wymagają mechanicznych przypomnień z odniesieniami mechanicznymi, aby zapewnić precyzję na każdym okręcie.
W wyznaczonym miejscu zawsze należy zaopatrzyć się w mechaniczny ogranicznik momentu obrotowego, niezależnie od rozwiązania elektrycznego lub mechanicznego, ponieważ w przypadku serwonapędów (typ SEW moment obrotowy jest w 300% oryginalny, więc po oderwaniu wszystkich prowadnic może się zdarzyć, że silnik się zatrzyma....
SEPM mówię, że może a, ale myślę, że musi istnieć oficjalny dokument na wszystko, co jest związane z bezpieczeństwem tego rodzaju merege, może do ciebie informacje??
Rzeczywiście, zapomniałem o ważnej dacie: karuzela ma średnicę 900 mm
Zaczynałem od silnika Bruschless z paskiem zębatym sprzężonym ze sterownikiem PLC do zarządzania obrotami, ale przy bezwładności bałaganu, ogranicznik, silnik i pasek otrzymają znaczne siły
Następnie zawsze możesz połączyć się z cylindrem, aby zatrzymać system, ale jest bałagan
Nigdy nie mówimy, kiedy mówimy o bezpieczeństwie, że po oficjalny dokument musisz zwrócić się do Apave lub veritas itp...,
W przypadku mechanicznej integracji karuzeli jest to najprostsze, wystarczy ograniczyć dostęp do obracającej się części do ponad 850 mm (sprawdź, czy standardy ewoluowały). Tak więc wokół gwiazdy znajduje się duże pudełko, do którego dostęp jest pozbawiony energii. (można jeszcze postawić korbę, którą operator będzie obsługiwał według własnego uznania, gdy będzie miał otwarty dostęp do drzwi)
Do serwomotoru.... Potrzebujesz dobrego automatu, ale mogę ci tylko doradzić, abyś wybrał się na targi Pilz automotion. Napotkawszy problemy ze zrozumieniem z SEW, może to być po prostu człowiek.
Pytanie dotyczące tego projektu, czy jest on jednostkowy, czy seryjny????
Koszt rozwoju jest wyższy w przypadku serwonapędu, ale tańszy podczas produkcji.
#La krzyż maltański pracowałem na maszynach reprograficznych, które miały... Mieli po 50 lat.
Bardzo dobrze, jeśli dostosujesz go tylko raz i zrobisz format mono, wtedy to się komplikuje.